Fotoreportage: We Wash deel 1

We Wash in Almere is pas net officieel geopend, maar heeft nu al duizenden auto’s gewassen. Eigenaar Fred Komen staat regelmatig zelf auto’s te wassen en is maar wat blij dat zijn wasstraat zo goed draait. Hoe ziet het eruit achter de schermen van een van de grootste wasstraat projecten van Europa? Carwashnieuws laat het in een tweedelige fotoreportage, gemaakt door Daphne Goorden graag zien.

De wasstraat van Fred ligt op een mooie locatie, in de buurt van de wasstraat wordt een nieuwe wijk gebouwd en iedereen die over rondweg N702 rijdt ziet de wasstraat al vanaf een afstand liggen. Op het pand hangt een groot doek waarop de openingsactie van de ondernemer prijkt. Slechts €6,- voor het beste programma, een actie die menig Almeerder al heeft getrokken. “Het loopt echt heel erg lekker en mensen zijn heel enthousiast over de wasstraat”, zegt hij.

Onbemand betalen

Voor de ingang van de wasstraat staan drie inrijportalen met schermen waarop wassers zelf hun programma kunnen kiezen. Alle mogelijke betaalmiddelen zijn beschikbaar waarbij het duurste programma momenteel dus slechts zes euro kost. “Mensen hebben gemiddeld een minuut de tijd om een programma te kiezen en te betalen, dat is ook meer dan voldoende. We hebben kentekenherkenning zodat klanten altijd het juiste programma krijgen. De ingang van de wasstraat is nog enkele meters om mensen op te kunnen stellen als het wat drukker is. Voordeel is wel dat we beschikken over twee DICO wasstraten van 70 meter.”

Voor auto’s de wasstraat betreden wordt deze eerst ingespoten met product dat in moet werken tot de hogedruk. Zo wordt volgens Fred het beste resultaat bereikt. “In het weekend en door de week hebben we sowieso genoeg personeel om beide wasstraten tegelijk te kunnen laten draaien, steeds vaker moeten we opschalen naar de tweede wasstraat zodat we ongeveer 200 auto’s per uur kunnen wassen. Mensen hoeven hier eigenlijk nooit lang te wachten want we kunnen heel veel auto’s tegelijk wassen. Na het inspuiten van de auto volgt de eerste inweekboog waar op staat wat klanten met de auto moeten doen en wat niet in de wasstraat. Gelijk daarna hebben we een schuimledboog staan.”

Meer zien en lezen over We Wash? Lees volgende week deel 2 van de reportage

Leave Your Comment

Your email address will not be published.