Fotoreportage: We Wash deel 2

We Wash in Almere is pas net officieel geopend, maar heeft nu al duizenden auto’s gewassen. Eigenaar Fred Komen laat zien hoe het er achter de schermen van een van de grootste wasstraat projecten van Europa uitziet. Daphne Goorden maakte voor Carwashnieuws een tweedelige fotoreportage. Vandaag deel 2 (check hier deel 1).

In de 70 meter lange wasstraten van DICO vallen de dubbele borstels met felle kleuren goed op. Esther van Just not Ideas heeft de signing en kleuren van de borstels uitgezocht zodat alles binnen de huisstijl past. “Groen en blauw zoals de buitenkant van het pand. Ik heb tevens alles dubbel laten uitvoeren. Twee sets zijborstels, een dubbele set velgenborstels en een extra groot polish station.” 

Beleving

De hele wasstraat is uitgevoerd in elektrolytisch gepolijst roestvrijstaal en om een mooie beleving voor klanten te creëren zijn er meerdere led-bogen in de wasstraat geplaatst. “We krijgen veel reacties terug van klanten met kinderen waarin ze de wasstraat vergelijken met een attractie in een pretpark. Uiteraard met de toevoeging dat de auto blinkend schoon de wasstraat verlaat.”

Als de auto helemaal schoon is, wordt deze in een bijna volledig afgesloten ruimte gedroogd. “Doordat we de drogers zo hebben weggewerkt heb je in de wasstraat verder geen last van het geluid dat de drogers maken. De wasstraat ging wat later open dan gepland omdat ik de allernieuwste DICO droger in mijn wasstraat wilde hebben. Je merkt het ook echt. Auto’s komen er echt nog droger uit dan bij het eerdere model. Auto’s worden nog nagedroogd door de borstels van Microvel. Dit is ook weer een beleving omdat in de assen ledlichten zitten. Dat geeft een heel bijzonder effect”, zegt hij. 

Duurzaam

De wasstraat wordt aangestuurd vanuit de technische ruimte boven de droogruimte. De ruimte voor de chemie is naast de droogruimte, in een afgesloten ruimte. Bijna al het water dat gebruikt wordt, is gerecycled. “We gebruiken heel weinig leidingwater in de wasstraat, 95 procent wordt gerecycled. Op het dak liggen  900 zonnepanelen.”

Na het wassen rijden klanten het stofzuigplein op waar plaats is voor 35 auto’s binnen. Buiten zijn nog eens 15 plaatsen waar de auto uitgezogen kan worden. Op het plein staan tevens vuilnisbakken, mattenkloppers, geurautomaten en vendingmachines.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.