‘We gaan Washtec stap voor stap laten groeien in België’

De Luxemburgse SPK Group heeft Washtec Benelux, distributeur van het Duitse merk in Belgie onlangs overgenomen. Philippe Kestelyn staat als Managing Director aan het hoofd van het bedrijf in België: “We gaan verder als 3C Carwash Concept Company (3Cs) in België en gaan Washtec vanaf hier stap voor stap laten groeien.”

De SPK Group is geen onbekende in de carwashbranche, het bedrijf heeft volgens Kestelyn 80 procent van de branche in Luxemburg in handen en staat daar vooral bekend om de goede service. “Dat is wat we ook in België willen realiseren. Goede service is belangrijk want downtime kost een ondernemer geld. We zijn daarom op zoek naar twee nieuwe monteurs dit jaar en willen er volgend jaar nog eens twee aannemen om de markt in België beter te bedienen.” 

Volledige projecten

Waar 3Cs zich in België verder qua service in wil gaan onderscheiden is het aanbieden van volledige projecten. “We willen verder gaan dan enkel en alleen een roll-over of wasstraat aanbieden maar ook alles dat erbij hoort. Daar hebben we enkele vaste partners voor gevonden. We hopen dat we hiermee een nieuwe groep carwashondernemers kunnen aanspreken.” 

De klanten van Washtec Benelux worden voortaan bediend door 3Cs. “Het maakt het voor ons wel makkelijker we beginnen namelijk niet vanaf nul, maar er is wel echt werk aan de winkel. We willen stap voor stap gaan groeien, maar eerst gaan we er voor zorgen dat we alles achter de schermen gereed hebben om verder te groeien”, zegt Kestelyn. In Luxemburg heeft de SPK Group vijf monteurs op een relatief klein gebied. “We onderhouden daar 120 machines. In België starten we met zo’n 150 machines.”

Zuid-België

Wanneer alles achter de schermen helemaal op orde is wil Kestelyn 3Cs laten uitgroeien tot een grote speler op de Belgische markt. “Er is nog veel terrein te winnen voor Washtec in België. In Vlaanderen en aan de kust hebben we best wat machines staan maar er zijn nog gebieden waar nog bijna geen machines van ons staan. Daar wil ik stap voor stap aan gaan werken. We moeten het niet te snel doen en wel realistisch blijven, maar Zuid-België en dan met name het Franssprekende gedeelte daar hebben we nog niet echt voeten aan de grond. Daar gaan we aankomende tijd zeker aan terrein winnen”, besluit hij.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.