Truckwash 1 en Truckwash Group fuseren tot grootste truckwashbedrijf van Nederland

Klaus Broersma Johannes Snoek Truckwash

Truckwash Group van Klaus Broersma en Truckwash 1 van Johannes Snoek fuseren tot Truckwash 1 Group. “Het doel van de fusie is uitgroeien tot de grootste truckwashketen van Europa” zegt Klaus. Door het samengaan beschikt het bedrijf met zeven vestigingen al over de grootste dekking van Nederland.

De twee ondernemers kennen elkaar al een lange tijd. Volgens Klaus ontstond het idee om te fuseren dan al enkele jaren geleden. “We hebben het een jaar of 3 geleden wel samen over een fusie gehad, maar dat werd toen niet echt concreet. Toen we het er afgelopen jaar weer over hadden besloten we om toch eens naar de mogelijkheden te kijken. Dit had Truckwash 1 Group tot gevolg”, zegt Klaus.

Lange geschiedenis

Klaus en Johannes kennen elkaar van vroeger. “Johannes was een tijd lang bedrijfsleider van mijn vestiging in Roelofarendsveen. Hier werd de huur niet verlengd en daarop ben ik eigenlijk met hem in gesprek gegaan om naar zijn ambities te kijken. Hij gaf aan dat hij graag voor zichzelf zou beginnen na zijn werkzaamheden voor mij”, vertelt Klaus. Hij wist dat er een wasstraat te koop stond in Roosendaal.

Roosendaal was niet direct in de buurt dus wanneer Johannes het bedrijf in Roosendaal zou willen overnemen, dan moest hij echt verhuizen. “Dat was voor hem geen probleem. Daarom heb ik hem geholpen om in Roosendaal alles op te zetten. Iets later nam hij ook nog een truckwash in het Zeeuwse Rilland over. Zodoende hebben we altijd nauw contact gehouden en elkaar geholpen.”

Ambities

Klaus is duidelijk over de ambities van de nieuwe Truckwash 1 Group. Het doel wordt uitbreiden naar buiten de landsgrenzen. “We willen binnen enkele jaren ook vestigingen in het buitenland hebben. In België hebben we al wat informatie opgevraagd. Zodoende kunnen we ons verdiepen in de regelgeving daar. Onze ambitie is om uiteindelijk het grootste truckwasbedrijf van Europa te worden.”

Binnen het nieuwe bedrijf gaat Klaus zich met name bezighouden met de financiën en overnames. Johannes is volgens hem commercieel en organisatorisch heel sterk en zal daarom als CEO van het nieuwe bedrijf fungeren.