Bouw update: Carwash Hogering

Update carwash hogering

Het had wat voeten in de aarde, maar de fundering is gestort en de contouren van de wasstraat zijn steeds beter zichtbaar. Carwash Hogering moet met een 70 meter lange, dubbele kettingbaan de grootste wasstraat van Nederland worden. Ondernemer Fred Komen pakt zijn eerste wasgelegenheid gelijk groots aan. “Het is een ambitieus project, maar ik denk dat Almere klaar is voor een wasstraat van dit formaat”, zegt hij.

Het is de bedoeling dat de carwash rond april 2021 opent. ‘De fundering is gestort, de recyclinginstallatie is geplaatst en momenteel is Peters Peters bouw uit het Brabantse Schaijk bezig met de staalconstructie. Het pand wordt 11 meter hoog zodat je het ook vanaf de N702 goed kan zien. Aankomende weken worden de vloeren, wanden en het dak geplaatst. Het is super gaaf om te zien dat alles nu echt vorm begint te krijgen. Hiervoor was het slechts een groot leeg veld. Je begint nu echt vordering te zien’, zegt de ondernemer. Hij kan niet wachten op de opening.

Duurzaamheid

De grootste carwash van Nederland heeft met het oog op de toekomst ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Komen heeft goed nagedacht over deze pijler, zelfs bij het kiezen van zijn wasstraat machines. ‘Ik heb gekozen voor frequentie gestuurde machines van Dico. Zo verbruik ik minder stroom. Qua verlichting wordt alles led en het dak komt helemaal vol zonnepanelen. Het stofzuigerplein biedt straks plek aan 50 auto’s en wordt geplaatst door Van Holland. Het grootste gedeelte van het water wordt gerecycled met een systeem van Faritec. Ik denk dat als alles straks klaar is, we helemaal futureproof zijn.’