25-jarige Stijn opent met Coppus Carwash grootste wasstraat van Venlo

coppus carwash

Nog een paar weken en dan opent de 25-jarige Stijn Coppus zijn eigen wasstraat in Venlo. Coppus Carwash Venlo moet de grootste, duurzaamste en meest uitgebreide wasgelegenheid in de Limburgse plaats worden. “We zitten hier enorm goed op slechts 3 minuten rijden van de Duitse grens. Winkelcentrum Het Trefcenter waar wij gevestigd zijn, trekt jaarlijks zo’n 5 miljoen bezoekers dus we hebben hoge verwachtingen”, zegt de kersverse ondernemer.

Stijn pakt het gelijk groots aan met zijn wasgelegenheid. In een pand dat 2100 vierkante meter beslaat, komt een DICO kettingbaan van 45 meter lang. “Er komen 19 overdekte stofzuigplaatsen met dubbele slang. Dat is iets wat ik perse wilde omdat we dat in Venlo nog niet hebben. Er zijn zes wasgelegenheden waaronder een paar roll-overs maar niet echt een luxe mooie wasstraat waar je overdekt en gratis je auto kan stofzuigen. We richten op ons vier dingen; snelheid, gemak, kwaliteit en duurzaamheid. We kunnen snel wassen doordat de machine kwalitatief zo goed is dat we geen handmatige voorwas hoeven doen. ” De chemie wordt geleverd door de Duitse firma Caramba.

Autofanaat

De nieuwe wasstraateigenaar komt zelf niet uit de carwashbranche. “Toen ik op de IVA in Driebergen studeerde had ik nog nooit echt veel wasstraten gezien. In Noord Limburg zie je niet echt grote mooie wasstraten. Een klasgenoot van me werkte in een carwash, toen ben ik eens gaan kijken. Ik vond het echt heel interessant. Ik ben zelf namelijk echt een autofanaat, daar past de carwash goed bij”, zegt hij. Op dat moment is hij zich gaan verdiepen in carwash. “Ik ben met DICO rond de tafel gegaan en heb een ondernemersplan geschreven. Nadat ik de financiering rond had konden we gaan bouwen. In totaal heeft het hele project me wel 4,5 jaar gekost.”

Een tijdje geleden nam de ondernemer twee fulltime medewerkers aan. “Doordeweeks werk ik met twee vast krachten, in de weekenden en avonden heb ik parttimers. Het zijn allemaal jonge mensen, net als ik. We hebben een jong maar super gemotiveerd team. Samen met deze mensen heb ik wat cursussen gedaan. Zo hebben we onlangs meegelopen bij Hello Carwash in Capelle aan den Ijssel. We zijn dus helemaal klaar om te gaan wassen.”

Check hieronder een eerste impressie van de hagelnieuwe wasstraat: