The Carwash in Oss na ongeluk, bijna klaar voor heropening

Het duurde bijna drie maanden, maar The Carwash in Oss is weer bijna volledig hersteld en geüpgraded en klaar om te heropenen. ‘Voor de kerst willen we open. Dan kan iedereen in en om Oss weer met een schone auto naar de kerstverplichtingen’, zegt Tom Muskens, eigenaar van The Carwash. Momenteel wordt hard gewerkt om een volledig nieuwe wasstraat te installeren. ‘De planning is strak, maar ik denk dat we de kerst gaan halen.’

Woensdag 6 september reed een oudere man in volle vaart de wasstraat van The Carwash door. Wonder boven wonder raakte niemand gewond, ook de bestuurder van de auto kwam op een paar schrammen na met de schrik vrij. De wasstraat raakte op dat moment echter zo beschadigd dat deze al bijna 3 maanden gesloten is. ‘Het heeft een flinke impact op ons bedrijf gehad, maar gelukkig is niemand gewond geraakt. We kregen na het ongeluk veel steunbetuigingen en mensen waren erg blij over het feit dat we de abonnementen gedurende onze sluiting hebben bevroren’, vertelt Tom.

Nieuwe wasstraat

Na het ongeluk werd de wasstraat goed nagelopen door Tom. ‘Het probleem is altijd dat je niet weet of portalen schade hebben opgelopen die je op het eerste zicht niet kunt zien. Het repareren van alles dat tijdens het ongeluk beschadigd is geraakt, kostte een enorm bedrag. Daarnaast wilde we zeker weten dat alles goed werkt, het gaat ook om de veiligheid van klanten. Daarom hebben we er uiteindelijk voor gekozen om een volledige nieuwe DICO wasstraat te plaatsen’, zegt hij. Voor het ongeluk bestond de wasstraat uit onderdelen van verschillende merken. ‘Het was misschien een beetje een allegaartje met portalen en onderdelen van DICO, Holz en Stotz, maar het werkte goed en het resultaat was prima.’

Volgens Tom hebben ze gekozen voor een prachtige machine die de oude gaat vervangen. De lengte van de baan blijft 46 meter, dus qua lengte verandert er niets. ‘We hebben een conveyorbelt, geen ketting. Wij zijn de eerste DICO wasstraat die geen gebruikmaakt van een ketting in de wasstraat. Momenteel wordt de machine geplaatst en daarna worden alle leidingen neergelegd en aangesloten. Als laatst gaan vervolgens de borstels van Brushcom erin. We zijn immers niet voor niets naast wasstraat ook een showroom voor de borstels van Brushcom’, zegt hij. In de nieuwe wasstraatt komt o.a. 3 dakwalsen (1 droogwals), 2 rondom wasportalen (waarvan 1 meelopend) een uitstuurbare polishmitter en een meelopende wielwasser. Er is gekozen voor veel borstelcapaciteit.

Borstels

Aan borstels dus geen gebrek in de nieuwe wasstraat van The Carwash. De 2 RUW dakborstelportalen worden verschillend uitgevoerd. Op de eerste set wordt traditioneel Amerikaans textiel en een Hybrid+ dakborstel geplaatst. De 2e set wordt uitgevoerd met een nieuw type textiel en een Hybrid Hover als dakborstel. De uitstuurbare polishmitter bevat de nieuwe Swirl-stroken die zorgen voor lang contact met de auto waardoor polish tot diep in de lak van de auto wordt opgebracht. De droogborstel worden uitghevoerd in MicroDry en de nieuwe Rotor dakborstel. Daarmee is deze installatie de eerste Dico installatie die met een Roto droogborstel wordt uigevoerd.

Opening

Nog voor de kerst moet de wasstraat weer geopend zijn. ‘Ik denk dat we het wel gaan halen. We hebben al wat leuke ideeën voor de heropening. Het is goed om onze oude klanten weer onze kant op te krijgen dus daarom zetten we ze tijdens de heropening in het zonnetje. Binnenkort hoop ik het helemaal rond te hebben’, zegt de eigenaar tot slot.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.