Supercars bij feestelijke heropening van Mega Carwash Emmeloord

Afgelopen zaterdag heropende Mega Carwash Emmeloord op een feestelijke manier wederom de deuren. Speciaal voor de gelegenheid nodigde eigenaar Shafiq Yari wat vrienden met supercars uit en toonde hij enkele auto’s uit zijn eigen collectie. Carspotters waren er zaterdag dan ook niet weg te slaan, meer dan vierhonderd auto’s werden gewassen. “Het was een mooi succes, we hebben de wasstraat afgelopen tijd flink aangepakt en bijna helemaal vernieuwd, nu zijn we klaar voor de toekomst”, zegt hij. 

In september nam de ondernemer de carwash – toen nog Iclean Emmeloord – over van vorige eigenaar Olav. “In eerste instantie had ik nooit gedacht aan het bezitten van een wasstraat, maar de carwash ligt tegenover mijn bedrijf. Ik wilde er in eerste instantie een garage van maken, maar kwam er toen achter dat er best wat te verdienen is met het wassen van auto’s”, zegt hij lachend. Hij besloot daarom om alles aan te pakken. “We hebben de vloer opnieuw gecoat, HSE heeft de machine helemaal vernieuwd. We hebben nieuwe borstels en het stofzuigplein is helemaal veranderd 

Opening

Toen de wasstraat om 09.45 officieel werd geopend stond er al een rij van honderd auto’s te wachten. Klanten kregen vijftig procent korting op een wasbeurt en alle bezoekers kregen een gratis hapje en drankje. “Ik heb wat vrienden die net als ik over leuke auto’s beschikken en die had ik ook uitgenodigd. Veel carspotters kwamen daar vervolgens weer op af. Kinderen konden behalve met de auto’s ook op de foto met cookiemonster en in de wachtrij hadden we een goochelaar. We hebben onze best gedaan om er echt een leuk dag van te maken en dat is ook wel gelukt denk ik.” 

Carwash ambities

In aanloop naar de heropening werd een andere identiteit aan de wasstraat gegeven, een nieuwe naam en de upgrades zorgde ervoor dat de omzet ten opzichte van het jaar ervoor verdubbelde. “We willen dit jaar tussen de 70.000 en 100.000 wassingen gaan doen en momenteel liggen we op schema om dat te gaan halen. De succesvolle heropening heeft daar zeker aan bijgedragen.” De ondernemer heeft desondanks geen ambities om een grote speler in de carwashbranche te worden. “Ik heb deze gekocht als beleggingsobject, misschien laat ik nog wel een nieuwe wasstraat aan de andere kant van de stad bouwen, dan kan ik heel de stad makkelijk bedienen en daar ben ik dan weer wel van, maar verder heb ik geen ambities voor het op nog grotere schaal wassen van auto’s”, zegt hij lachend. 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.