Matz Carwash wint prijs en komt terug op tv

Matz Carwash heeft eind april tijdens een feestelijke uitreiking de Deventer Promotieprijs gewonnen. Tijdens het Deventer Citymarketing Event kreeg eigenaar Martin Kniest de prijs. Begin 2021 stond zijn wasstraat Matz Carwash centraal in de documentaireserie ‘De Wasstraat’ op NPO2. Na de uitzendingen kwamen mensen van heinde en verre naar Deventer om hun auto te laten wassen en op de foto te gaan met ‘de jongens van De Wasstraat’. Zij gaven een inkijkje in hun werk in de wasstraat en hun leven in Deventer. Afgelopen week werd ook bekend dat de serie een vervolg gaat krijgen.

In de serie is te zien hoe eigenaar Martin Kniest zijn medewerkers, veelal met afstand tot de arbeidsmarkt, kansen geeft en helpt met allerlei zaken in hun leven. “In ‘De Wasstraat’ komt Deventer veelvuldig in beeld. De serie laat zien dat Deventer van oudsher een arbeiders stad is waar we graag de handen uit de mouwen steken en naar elkaar om kijken. Het programma zette daarmee Deventer op de kaart en maakt Deventenaren trots”, zegt juryvoorzitter wethouder Thomas Walder.

Prijs

De Deventer Promotieprijs werd dit jaar voor de 28e keer uitgereikt. Voor het eerst werden dit jaar de top 5 genomineerden op het podium in het zonnetje gezet: naast het team van Matz Carwash; Kees van Wonderen, trainer Go Ahead Eagles, Mieke Conijn, directeur IJsselbiënnale en Kunstenlab, Gabriël Bosch en Meindert Pesman, 1618Vastgoed en Jurgen van Workum, eigenaar van Hotel Finch. Deze mensen en organisaties leveren allemaal een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid en bekendheid van Deventer als prettige plek om te leven, werken, leren en ontspannen.

De Deventer Promotieprijs wordt sinds 1995 jaarlijks georganiseerd door Deventer Marketing (voorheen VVV Deventer) en uitgereikt door wethouder Economie & Citymarketing Thomas Walder. De prijs bestaat uit een kunstwerk dat voor de winnaar persoonlijk wordt gemaakt door de Deventer edelsmeden van MinkKoot. Eerdere winnaars waren onder meer: Rapper Snelle, interieurwinkel Carlos in Huis, Saxion, Bussink Koek, Theater Bouwkunde, NV Bergkwartier, Go Ahead Eagles en Özcan Akyol. Vorig jaar ging de Deventer Promotie Prijs naar binnenstadsmanager Peter Brouwer.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.