One2Wash breidt wasconcept uit met locatie in Hoorn

Edward Verdoold eigenaar van One2Wash in Zaandam heeft in Hoorn carwash Otowas overgenomen. Het is de tweede locatie voor de ondernemer, maar zeker niet de laatste. “Het One2Wash-concept staat als een huis en is volwassen genoeg om naar andere vestigingen uit te breiden. Ik was al opzoek naar een nieuwe locatie en toen kwam dit op mijn pad.”  

Op 1 oktober gaat Otowas officieel door het leven als One2Wash Zaandam. Edward wilde zich voor de overname al vestigen in Hoorn en was opzoek naar een locatie. “Via een plaatselijke makelaar kwam ik in contact met de eigenaars van Otowas, de broers Dokter. Na 20 jaar wilden ze gaan genieten van het leven. Er waren echter meerdere geïnteresseerden voor hun bedrijf. Uiteindelijk bleken Feike Dokter en ik goed op één lijn te liggen en kreeg ik de gunfactor. Zo heb ik het kunnen overnemen.”

Goede basis

De overname door One2Wash begint met het aanpassen van de bebordingen en het omkleuren naar de huisstijl van het bedrijf van Edward. “De 44 meter lange Holz wassstraat laten we voorlopig staan want die is nog in heel goede staat. Hetzelfde geldt voor de 25 meter lange poetsstraat, het is een locatie waarop we luxe programma’s aan gaan bieden. De basis op deze locatie is in principe goed nu gaan wij deze wasstraat naar een andere niveau tillen door hem helemaal One2Wash waardig te maken. Naast de wasstraat staan er zes wasboxen en er zijn 20 overdekte stofzuigplaatsen.”

Aankomende tijd staat behalve het omkleuren ook in het teken van professionalisering. “De vorige eigenaren waren vrij op leeftijd en niet meer zo van deze tijd we gaan aankomende tijd daarom zeker op marketing gebied het nodige veranderen en veel meer gebruik maken van sociale media. Wat we op onze locatie in Zaandam doen gaan we ook hier straks doen. We gaan switchen naar de chemie die wij gebruiken en de daarbij horende afstellingen van de wasstraat zodat auto’s straks nog schoner uit de wasstraat komen. Het voordeel van een locatie zo dichtbij Zaandam is dat we personeel kunnen uitwisselen mocht het nodig zijn.”

Volwassen 

In maart 2022 bestaat One2Wash 10 jaar. In die jaren heeft Edward veel meegemaakt. “We zijn echt een volwassen bedrijf geworden. “Ik heb mooie, maar ook minder mooie dingen meegemaakt en heb de wasmarkt echt zien veranderen. We hebben echt moeten vechten voor onze plek in Zaandam. Tien jaar geleden waren daar geen goede wasstraten en was het automatisch autowassen er nog onbekend. Uiteindelijk hebben we een goede naam opgebouwd. Die werd twee jaar geleden bekroond toen we een award kregen voor beste carwash in Nederland op basis van consumenten.” 

Wat betreft de toekomst is One2Wash klaar om het Noorden van Noord-Holland verder te veroveren. “Ik ben van mening dat je pas kunt uitbreiden als je concept 110 procent staat. Dat is bij ons nu het geval dus daarom ben ik klaar voor meer. In eerste instantie wilde ik  gaan voor nieuwbouw tot Hoorn op deze manier op mijn pad kwam. Ik blijf daarom zeker rondkijken naar geschikte locaties om zelf nog een locatie te bouwen, maar blijf ook rondkijken in de omgeving om te zien of we door overnames kunnen groeien”, besluit hij. 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.