Land van Heusden en Altena krijgt eerste grote wasstraat

Het was op carwashgebied nog een lege vlek volgens ondernemer Ad-Jan van Rijswijk (44), op een paar roll-overs na had het Brabantse Land van Heusden en Altena nog geen echte goede grote waslocatie voor de auto. “Daar komt binnenkort verandering in. We gaan met Carwash XL in Veen een ultra moderne wasstraat van dik 47 meter lang plaatsen. Medio november dit jaar willen we de eerste auto’s blinkend uit de wasstraat hebben”, zegt de ondernemer enthousiast. Vrijdag wordt de symbolische eerste paal geslagen.

Afgelopen jaren hield Ad-Jan, die een autobedrijf heeft, zich al bezig met het wassen van auto’s zij het een stuk kleinschaliger. “Ik heb al een vrij lange tijd een roll-over bij mijn autobedrijf. We verkopen jonge ex-lease auto’s. Als klanten bij ons komen met de auto leveren wij heb sowieso schoon af. Het wassen van auto’s vind ik ook echt leuk. Een echte wasstraat was echter nog niet aan mij besteed. Tot een aantal jaar geleden was ik er zelf nog nooit naar een geweest”, vertelt hij lachend. 

Stopwatch

De ondernemer had een flink stuk grond over naast zijn autobedrijf en besloot om onderzoek te doen naar een wasstraat. Hij heeft zich toen hij zo’n anderhalf jaar geleden laten informeren door diverse leveranciers. “Ze zijn hier allemaal over de vloer geweest en ik ben uiteindelijk zelf naar verschillende wasstraten gegaan met een stopwatch. Ik wilde namelijk niet alleen een goede machine, maar vind ook snelheid belangrijk en laat het liefst de machine het werk doen, weinig handmatig voorwassen dus.” 

Ad-Jan denkt dat mensen die een wasstraat zouden bouwen als duurzame belegging het Land van Heusen en Altena zouden overslaan. “Het ligt niet voor de hand om hier een grote wasstraat te beginnen. Tenminste voor investeerders van buiten. Ik ken het gebied goed en zie heel veel potentie in deze locatie. We zitten aan een vrij drukke N-weg en kunnen het hele gebied bedienen. Het voordeel is ook dat veel mensen ons al kennen en we daarom over de gun-factor beschikken. De dichtstbijzijnde wasstraat zit waarschijnlijk in Den Bosch. Dat soort steden zit vrij vol met wasstraten, maar liggen wel meer voor de hand om in te investeren”, zegt hij. 

Compleet wassen 

Carwash XL in Veen wordt een ultra modern wascentrum dat de hele regio kan bedienen. “We kunnen nu volume gaan draaien en daar heb ik veel zin in. We hebben gekozen voor een volle kettingbaan van ruim 47 meter voorzien van alle snufjes van lavaschuim tot een polish-station. Een auto moet echt heel goed schoon de band bij ons verlaten. Stofzuigen kan vervolgens op één van de 19 overdekte plaatsen. Voor klanten die zelf willen wassen, bouwen we vier inpandige wasboxen. Mensen vinden het niet erg om in deze regio wat meer te betalen voor echte kwaliteit, maar dan moet het ook wel echt goed zijn. Wassers hier zijn kritisch en terecht. Carwash XL Veen staat voor betrouwbaarheid, transparantie en vooral ook vriendelijkheid. We zijn echt van de persoonlijke benadering. Uiteraard gaan we er een beleving van maken en wordt wassen bij ons echt een feestje.”

Naast kwaliteit en snelheid is duurzaamheid belangrijk voor de ondernemer. In de wasstraat zijn straks veel natuurlijke elementen te vinden. “We gebruiken veel hout in het pand en hebben zelfs een actieve moswand binnen. We hebben het hele dak vol liggen met zonnepanelen en ons water halen we uit een bron. Het grootste gedeelte gaan we overigens recyclen en we gebruiken voor het beste resultaat alleen gezuiverd osmosewater. Om minder kunstmatig licht nodig te hebben gebruiken we veel glas. Onze wasstraat is zo groen als gras”, besluit hij. 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.