Langste snelweg van Nederland krijgt een nieuwe wasstraat

Het dorp Kolham, onder de rook van Groningen, krijgt een 40 meter lange wasstraat. “Wist je dat de A7 de langste snelweg van Nederland is? Ik wist het ook niet eerst, maar het is een mooi detail. De naam voor mijn wasstraat was dan ook snel gekozen; ik ga wassen en zit aan de A7”, zegt eigenaar Dennis Pruis. Als alles mee zit gaat zijn A7 Carwash medio augustus dit jaar open.

De eerste bouwwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen op het perceel op steenworp afstand van de afrit naar de A7 in Kolham. Het perceel ligt op enkele honderden meters van zijn voormalig asbestsaneringsbedrijf. “Daar ben ik het afgelopen jaar mee gestopt en toen ben ik eens gaan denken. Ik had altijd al het idee om iets met carwash te doen en ben zelf een autofanaat. Toen ik erachter kwam dat er een mooi kavel vrij was tegenover een McDonalds aan een drukke afrit had ik de keuze snel gemaakt.”

All-in

Dennis wasstraat krijgt een 40 meter lange DICO kettingbaan en een overdekt stofzuigplein met 21 plaatsen en dubbele slangen. “Ik wil een compleet wascentrum zijn en zoveel mogelijk mensen kunnen bedienen daarom bevat mijn pand ook nog een extra hoge roll-over van 3,15 meter hoog. Deze heb ik speciaal in Duitsland laten bouwen om snel hogere voertuigen schoon te kunnen maken. We zitten op steenworp afstand van een groot postsorteercentrum van PostNL en hebben al een deal met hen gesloten.”

Speciaal voor zakelijke klanten, maar ook particulieren kunnen straks abonnementen afsluiten die worden gekoppeld aan een kenteken. “Zo kun je bijvoorbeeld zonder af te rekenen het wagenpark van een bedrijf snel wassen.” Om het wascentrum compleet te maken worden er ook drie of vier wasboxen geplaatst. De ondernemer wilde dit omdat ook hij het liefst zijn auto’s in een wasbox schoonmaakt. “Ik vind het fijn om ze zelf echt goed schoon te maken en had me voorgenomen om wasboxen te plaatsen als het perceel dat zou toelaten en dat is dus zo”, zegt hij lachend.

Onderzoek

Voor Dennis knopen doorhakte over zijn A7 Carwash trok hij er een jaar voor uit om onderzoek te doen. Naar leveranciers van machines, maar ook naar wat hij nou precies wilde. “Ik heb al met al voor ik met de bouw begon wel 300 locaties bezocht. Ik ben naar locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk gegaan. Uiteindelijk had ik daarom een heel duidelijk beeld van wat ik wilde. Qua leverancier ben ik gegaan voor het bedrijf waar ik het beste gevoel bij had. Ik heb alle bedrijven aan tafel gehad maar de mannen van DICO hebben me echt van A tot Z geholpen. Samen met hen heb ik gesloten wat we echt voor natuurlijk en duurzaam moesten gaan.”

Groen wassen

De wasstraat bevat naast veel ruiten natuurlijke elementen, maar ook een dak vol zonnepanelen. “Groen wassen is onze insteek. We werken qua water met een bron en gaan daarnaast een groot deel hergebruiken. Al het water dat we gaan gebruiken om auto’s schoon te maken, is osmose water. Ik denk het dat dit wascentrum een mooie aanwinst is voor de hele regio.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.