Kuzee Terneuzen wast overlast weg in samenwerking met gemeente

Een bepaalde vogelsoort veroorzaakt zo enorm veel overlast in Terneuzen dat de gemeente besloot om twee hele wijken een gratis wasbeurt aan te bieden bij Autowaspark Kuzee in dezelfde stad. “Een super leuke geste naar de mensen die overlast ervaren van het visdiefje toch? De vogels trekken nu weer naar het Zuiden dus als afsluiting van het broedseizoen krijgen mensen in twee wijken een gratis wasbeurt bij ons, aangeboden door de gemeente”, zegt Bas Kuzee, eigenaar van de wasstraat. 

Volgens hem is de overlast groot. “Het is zelfs zo erg dat in de broedtijd mensen echt worden aangevallen. Om de overlast te beperken is zelfs een speciaal schip buiten de haven gelegd zodat de beesten daar kunnen broeden, maar ondanks dat hebben veel mensen last van vogelpoep op hun auto. Wij zijn daarom heel blij dat de gemeente contact met ons zocht. In totaal hebben 2500 parkeervergunninghouders een speciale code gekregen waarmee ze bij ons gratis konden wassen”, zegt hij. 

Grote respons

In totaal werd de code ruim 2500 keer verspreid onder inwoners van Terneuzen zij konden tijdens de actiedagen op 5, 6, 7 en 8 augustus gratis komen wassen. Op 5 augustus werd het startschot van de actie gegeven door de wethouder in aanwezigheid van mensen van de provincie. Klanten konden tijdens de dagen genieten van een kop koffie door KPN of kennismaken met de stad op een stand van city marketing. “Ruim 75 procent van de codes is verzilverd. Dat is natuurlijk een enorm aantal. Omdat ik meer vestigingen in Zeeland heb, kan ik het aantal wassingen dat is gedaan tijdens deze dagen makkelijk vergelijken en dan kom ik tot de conclusie dat het echt een enorme response rate is. Op de andere vestigingen is het wat rustiger door de warmte, maar vooral door de vakantie natuurlijk. Een actie als deze geeft een enorme impuls.” 

Volgens Bas is een actie als deze een mooie manier om mensen die nog geen klant zijn, of überhaupt nooit een carwash hebben bezocht, kennis te laten maken met een wasstraat. Enkele wassers kwamen volgens hem voor de eerste keer. “We hebben mensen moeten helpen die het in eerste instantie best spannend vonden, vooral het inrijden. Het laat zien dat er nog best een groot potentieel aan wassers is dat wellicht überhaupt nooit naar een wasstraat gaat. Er zijn genoeg mensen die het niet doen en of dat nu om de kosten is of omdat ze het spannend vinden is niet interessant. Doordat de gemeente het nu gratis aanbood was de stap voor veel mensen om toch eens te komen wassen een stuk kleiner. Ik vind het echt mooi dat we een nieuwe groep kennis hebben kunnen laten maken met onze wasstraat. Uiteraard kreeg iedereen ook een kortingsvoucher zodat ze nogmaals met korting een keer kunnen komen wassen.” 

Gratis wassen

De ondernemer denkt dat het omgekeerd ook een mooie manier is om mensen kennis te laten maken met een wasstraat en kan andere ondernemers dan ook zeker aanraden om eens contact op te nemen met de gemeente. “Ik denk dat er veel manieren zijn om zoiets op te tuigen. Wij hadden min of meer geluk met het visdiefje, maar je kan ook zelf de gemeente benaderen met een dergelijk idee. Ik kan me zomaar voorstellen dat het nu bijvoorbeeld interessant kan zijn om het wassen bij een wasstraat te promoten in verband met de droogte. Onze wasstraat gebruikt bijvoorbeeld maar 40 liter vers water, de rest wordt gerecycled en het afval water wordt opgevangen.”

De duurzaamheid en recycling promoten is juist nu interessant tijdens deze droogte. Daarnaast merkt hij dat er nog altijd veel mensen zijn die niet weten dat het veel duurzamer is om bij een wasstraat te wassen. “De gemeente kreeg best nog wat zure reacties op deze actie. Mensen vonden het geen goed plan gezien de droogte, maar weten dus kennelijk niet dat het veel beter is om bij ons te wassen dan op straat. Ook op dat vlak hebben we dus nog aardig wat terrein te winnen als carwashbranche.” 

De grote aantallen wassers waren een mooie test voor Bas en zijn vernieuwde wasstraat in Terneuzen. “We konden gelijk zien hoe de nieuwe en onlangs geïnstalleerde wasstraat zich zou verhouden. We hebben grote aantallen in korte tijd gedraaid met een geweldig wasresultaat. Ondanks de drukte hebben we geen rijen gehad doordat alles vlot door kon rijden. We hadden geen problemen en iedereen was enthousiast over het wasresultaat. Al met al was het dus echt op alle vlakken een geslaagde actie.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.