Brushcom komt met futuristische ‘Rotor’ droogborstel

Het carwashborstelmerk Brushcom heeft een nieuwe droog-dakborstel ontwikkeld met het oog op de Amerikaanse markt. De futuristisch uitziende borstel is speciaal ontwikkeld voor het in Amerika veel voorkomende “starcore” syteem. Bij een starcore wordt er van een profiel gebruik gemaakt in tegenstelling tot de in Europa populaire c-core as. “We hebben onszelf uitgedaagd om met wat vernieuwends te komen, dat beter functioneert dan wat er momenteel op de Amerikaanse markt verkrijgbaar is”, legt mede-ontwikkelaar Rutger Berendsen van Brushcom uit.

De verbetering zit volgens Rutger voornamelijk in het gebruik van een nieuw soort materiaal en het design. De rotor borstel is gemaakt van het MicroDry+ materiaal. “Het is een mix van vilt en hoogpolig microvezel materiaal. We lamineren dat op elkaar net als bij onze Hybrid dakwals voor in het wasprogramma. Vooral in Amerika wordt een zeer dun vilt als droogmateriaal gebruikt. Veel grote fabrikanten gebruiken dat op hun droogborstels, maar het resultaat is niet super goed. Vandaar dat wij onszelf uitgedaagd hebben iets beters te maken. Zo is de Rotor ontstaan.”

Konijnenoor

De vorm van de nieuwe droogborstel ziet er nogal futuristisch uit. “Het is een soort schoepenrad of konijnenoor, het valt in ieder geval goed op”, zegt hij lachend. Door de bijzondere vorm is het raakoppervlakte op een kort stuk frame maximaal. Naast het leuke uiterlijk heeft het ook een praktisch nut. “Door meer ruimtes te laten tussen de individuele componenten creëer je een betere luchtstroming” aldus Rutger. “Hierdoor krijg je een beter droogresultaat en blijft de borstel langer droog”.

De eerste Rotor droogborstels zijn inmiddels al geplaatst. “We hebben er al een aantal draaien in Amerika en ook Q-wash in Den Bosch is overgestapt op dit nieuwe systeem. Zelfs de oprichter van populair carwash forum “TalkCarWash” heeft er binnenkort 3 hangen. Je krijgt er geen strepen door na het wassen. Het droogproces wordt dus verbeterd ook voor klanten die 1500 wassingen per dag doen.” Qua kleur is er veel mogelijk volgens Rutger. In totaal zijn er zes kleuren te kiezen die voorzien worden van een grijze achterkant.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.