Carwash van Veen gaat voor vernieuwing: ‘Alleen de muren blijven staan’

Carwash Van Veen in Assen knapt in januari de wasstraat flink op. Het enige dat volgens eigenaar David van der Wee blijft staan zijn de buitenmuren. “Verder gaan we in een kleine drie maanden tijd bijna alles vernieuwen van de vloer tot het recyclingsysteem tot de wasstraat zelf. Het is ook wel echt tijd om te vernieuwen, de wasstraat bestaat al sinds de jaren 80 en heeft in 2003 zijn laatste serieuze update gehad.”

David nam samen met zijn vrouw en zwager in 2017 het bedrijf van zijn schoonvader over.  Het bedrijf bestaat uit een autobedrijf met Hyundai en Suzuki dealerschap, een BP tankstation en een groot autowascomplex met wasstraat. “We hebben een 38 meter lange kettingstraat die wel echt aan vervanging toe is. Mijn schoonvader deed zelf het onderhoud aan de machine, maar inmiddels is hij 71 en dus niet meer de jongste. Tijd dus voor een wasstraat die weer minimaal 15 jaar mee kan en minder onderhoud vergt dan de machine die we nu hebben.”

Complete wasstraat

De wasstraat gaat van 37 meter naar 35 om genoeg ruimte over te houden voor een overdekte handmatige voorwas. Wasstraatleverancier Christ gaat de machine leveren. “We hebben gekozen voor een compacte modulaire Christ Evo wasstraat. We krijgen een wasstraat die heel compleet is en is voorzien is van hightech apparatuur. We hebben de 4S module borstel carrousel met zes borstels, een polishstation, lavaboog en goede drogers, het complete circus.”

Naast de wasstraat bestaat het autowaspark uit  zes wasboxen inclusief caravanwasbox en stofzuigplaatsen waarvan er een aantal overdekt en een aantal buiten zijn. “De carwash is in het verleden in verschillende fasen uitgebreid, dat wil ik nu allemaal professionaliseren. We hebben een mooi en modern autobedrijf, de wasstraat moet dat ook zijn. De stroomvoorziening gaan we helemaal opnieuw plaatsen. Daarnaast vervangen we de recycle installatie en de pomp installatie om grondwater op te pompen. Zo krijgen we een betere waterkwaliteit voor een beter wasresultaat.” Medio april moet Carwash Van Veen weer helemaal draaien. “Dan kunnen we er weer minimaal 15 jaar tegenaan”, besluit de eigenaar.

Impressie van de nieuwe wasstraat

Leave Your Comment

Your email address will not be published.