Bas Autowas opent 3.0 versie in Zwolle-West

Het 10-jarige bestaan van de Bas Autowasvestiging aan de Punterweg in Zwolle-West wordt gevierd met een flinke verbouwing. In de drie weken dat de locatie gesloten was, werd de wasstraat rigoureus opgeknapt. “We hebben nu een echte Holztec op onze locatie. De Washtec wasstraat hebben we omgebouwd met nieuwe, betere componenten van Holz”, zegt eigenaar Maarten van Boven.

Door de verbouwing kan de ondernemer echt gas gaan geven in Zwolle en omstreken. “Ik heb het vooral gedaan om een ons programma Bas Beste en de extra optie ‘Pantser Plus’ ook op deze locatie aan te bieden. Op deze locatie werd steeds vaker gevraagd naar het nieuwe wasprogramma ‘Bas Beste’ echter konden we het niet aanbieden doordat de wasstraat niet compleet genoeg was. Klanten reden steeds vaker naar onze XL-locatie waar we dat programma wel aanbieden. Dit gaf extra motivatie om de vestiging snel om te bouwen. Deze locatie kan nu weer minimaal vijf jaar mee.”

Holztec

Samen met Maurice Piket Techniek werden bepaalde oude Washtec componenten vervangen voor nieuwe van Holz. “We zijn voor een grotere inweekzone gegaan, op deze locatie doen we niet aan handmatige voorwas dus hebben we speciale portalen die vuil nog beter van de auto spuiten. We hebben in de wasstraat een puntstraalboog geplaatst en het waterleidingwerk verbreed naar 15 mm. Zo kunnen we met nog meer water hogedruk wassen”, legt hij uit.

Om de locatie echt af te maken werden ook de nodige upgrades op het gebied van beleving geplaatst. “De polish lavaboog die we hebben geplaatst brengt niet alleen polish aan op de auto, maar geeft een mooie verlichte schuimwand bij ons duurste programma. Verder hebben we de wasstraat vol gehangen met waterdichte led-lampen die we in verschillende kleuren kunnen laten schijnen. Alle borstels hebben we laten uitvoeren in het grijs en zwart en de rest van wasstraat hebben we alles uitgevoerd in geel en zwart. Deze kleuren combinatie zie je eigenlijk weinig in wasland, maar ik vind dat het er sjiek en strak uitziet.” Ook het stofzuigplein werd niet vergeten, de vloer werd opnieuw gecoat. “We hebben de stofzuigplekken in een andere kleur gedaan, het ziet er heel strak uit een beetje als in een parkeergarage.”

Toekomst

Nu beide locaties weer helemaal up to date zijn, is het volgens Maarten tijd om verder naar de toekomst te kijken. “Wellicht komt er in de toekomst ook nog wel een interieurbaan bij de vestiging in Zwolle-West, maar dat staat nog niet op de planning. We gaan eerst kijken hoe onze XL-vestiging verder vordert. Ik geloof zeker in het concept, kijken of er ook hier genoeg markt is. Daarnaast heb ik wel ambities om te kijken of ik het Bas Autowasconcept naar buiten Zwolle kan uitbreiden.”

Maarten heeft nog geen locaties op het oog voor een nieuwe vestiging, maar houdt zijn oren en ogen goed open. “Ik zie wel echt de potentie om te groeien met Bas Autowas. Ik ben natuurlijk zelf ook nog maar dertig jaar oud. Ik en mijn team doen het allemaal met veel energie en passie en ik heb het carwashvak natuurlijk niet van de minste geleerd. Het Bas Autowas concept voortzetten en verder uitbreiden dat lijkt me geweldig”, besluit Maarten.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.