‘Het idee van een glazen carwash had ik al jaren, nu is het werkelijkheid’

De verbouwde carwash van Autoradam in Almere ziet er imposant uit. Een veertien meter hoge glazen kas geeft de wasstraat een duurzame en unieke uitstraling. “Ik liep eigenlijk al jaren met het idee, ik zag zoiets ongeveer 40 jaar geleden op de Floriade en was toen gelijk verkocht. Het concept van een grote glazen wasstraat vol zonnepanelen is nu werkelijkheid”, zegt Rob van den Boogaard, eigenaar van Autoradam.

Het idee van een ‘kaswasstraat’ bleef jaren door het hoofd van Rob spoken alvorens hij besloot om het daadwerkelijk te gaan doen. “Ik heb sowieso altijd van tuinieren gehouden, in een kas doen de plantjes het beter. Dat idee wil ik ook voor mijn wasstraat. Mensen moeten weten dat wij het hier beter doen dan de rest.” 

Uitwerking 

Het idee werd vorig jaar definitief afgestoft en kwam toen tot een serieus ontwerp. “Het idee paste deze keer goed binnen de toekomstplannen die we hadden gemaakt. Toen we in Almere gingen bouwen wilde we eigenlijk een glazen dak boven de wasstraat. Uit begrotingsoogpunt was dat het eerste dat we uiteindelijk hebben weggestreept. Toen ik onlangs een kasbouwer tegen kwam die het plan van de kas over wasstraat als een leuke uitdaging zag, was de keuze snel gemaakt.”  

Rob wilde de volledig locatie een flinke make-over geven: “ik wilde het stofzuigplein al langer overdekt hebben en dacht ook al een tijd na over een baan voor interieurreiniging. We hebben alles gelijk echt goed aangepakt. We gebruiken straks bijna 8000 vierkante meter. Boven de wasstraat komt een speciaal experience center dat we binnenkort gaan inrichten. Het is gerelateerd aan mobiliteit, maar verder geven we daarover nog niet teveel prijs.” 

Nieuwe concepten

Op het experience center is de verbouwing bijna helemaal klaar. Een groot gedeelte is al geopend. De nieuwe selfwasboxen en autospa voor VIP-behandelingen worden vanaf deze week in gebruik genomen. De shop van het tankstation draait al met nieuwe concepten. “Uiteindelijk was het best een flinke verbouwing. We hebben nu 1500 zonnepanelen op het dak en zijn volledig zelfvoorzienend qua stroom. De panelen hebben we speciaal in China laten maken en zijn lichtdoorlatend waardoor je echt het kasgevoel binnen behoudt. De carwashhal ademt licht en ruimte nu.” 

Door de lichte zonnepanelen zie je volgens Rob straks het best dat je auto goed schoon uit de wasstraat is gekomen. “Dat zie je het best in natuurlijk licht. Als je auto op straat in de zon gaat zie je ook de vervuiling van de auto beter, nu zie je goed hoe schoon en blinkend de auto is. Ik ben overigens niet bang dat al het glas een soort sauna effect gaat veroorzaken in de wasstraat. In kassen is het normaliter nogal warm, zeker als het buiten warm is maar dat is hier door de goede ventilatie niet het geval. Het gaat binnen niet warmer zijn dan buiten, al hebben we de eerste hitte golf nog niet gehad natuurlijk dus dan weten we het pas zeker”, zegt Rob. Wanneer het nieuwe concept bevalt sluit hij niet uit om het concept van de kaswasstraat verder uit te breiden. “Het ziet er geweldig uit, ik nodig iedereen ook uit om een kijkje te komen nemen en het resultaat te ervaren.” 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.