‘Binnen anderhalve week werd de complete wasstraat vervangen’

Een complete wasstraat inclusief leidingen verwijderen en een nieuwe kettingwasstraat plaatsen in anderhalve week tijd, klinkt als een record, maar werd bij Bob Autowas in Gouda onlangs gedaan. “Maurice Piket heeft dat heel erg snel gedaan, van het verwijderen van de oude wasstraat tot aan het wassen van auto’s in de nieuwe wasstraat heeft ons slechts anderhalve week downtime gekost”, zegt bedrijfsleider Tim Molenaar.

De wasstraat werd volgens de bedrijfsleider vervangen omdat ze dachten met een nieuwe wasstraat van vaste leverancier Holz sneller en beter te kunnen wassen. “We hebben deze wasstraat zo’n drie jaar geleden overgenomen en met de machine die er toen in stond hebben we nog twee jaar gedaan, maar uiteindelijk wilden we toch een machine waarvan wij zeker zijn dat we de kwaliteit kunnen brengen die wij willen.”

Verdere verandering 

De wasstraat veranderde enkele jaren geleden van Carewash naar Bob Autowas Gouda en past met het veranderen van de wasstraat nu helemaal binnen het Bob Autowas concept. “Het werkt bij ons precies zo als bij de meeste filialen van Bob Autowas. We hebben een fast-lane voor wassers met een abonnement en een reguliere inrijlaan voor klanten die net wat meer uitleg nodig hebben over ons achterafbetalen-concept.”

Doordat de wasstraat door de verbouwing door Maurice Piket sneller en beter kan wassen, bleek al snel dat het stofzuigplein te klein werd. Doordat er steeds meer wassers komen door de kwaliteitsimpuls en die wassers ook nog eens sneller door de wasstraat gaan, neemt de druk op het stofzuigplein toe. “We hebben inmiddels de wasboxen al gesloten met de bedoeling om deze uiteindelijk weg te halen en zo extra stofzuigplaatsen toe te voegen aan onze hal”, zegt Tim. 

Concurrentie

Het verwisselen van wasstraat was volgens Tim zeker geen overbodige luxe. De concurrentie op wasstratengebied in Gouda is volgens hem moordend. “Er zijn meerdere grote wasstraten, de eerste zit op slechts enkele honderden meters van onze locatie. Het is best lastig om dan de wasser naar je locatie te krijgen. Op het gebied van snelheid en service proberen we het verschil te maken, want wassen kan in principe iedere wasstraat. We merken ook wel echt dat het z’n vruchten begint af te werpen, we krijgen steeds meer nieuwe wassers over de vloer. Bob Autowas Gouda kan met deze nieuwe machine dus weer een flinke tijd vooruit.” 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.