Enorme verbouwing Loogman Rotterdam afgerond

De enorme verbouw werkzaamheden van Loogman in Rotterdam zitten er na flinke vertragingen eindelijk op. “Ik ben heel blij dat we inmiddels helemaal draaien. Het had namelijk nogal wat voeten in de aarde om tot dit eindresultaat te komen”, zegt Kees Yzebaart, directeur van de Loogman Groep.

Volgens Kees worden de komende weken de laatste puntjes op de i gezet en is Loogman Rotterdam dan helemaal klaar voor de toekomst. Helaas vindt er door de coronamaatregelen nu nog geen grootse opening plaats, maar gaat dat helemaal goed komen. “We gaan over een tijdje flink uitpakken. We kunnen dit natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan.”

Project Rotterdam

Eind 2018 werd het pand in Rotterdam al aangekocht met het idee om het ook zo snel mogelijk te verbouwen. Toen startte de problemen. “De huurder die er in zat wilde niet weg. Ondanks dat het huurcontract verliep, heeft het ons aardig wat moeite gekost om dit op te lossen. Het leverde een jaar vertraging op”, legt de directeur uit.

Het project liep nog meer vertraging op door de coronacrisis. In maart 2020 werd daardoor besloten om het project toch maar drie maanden te pauzeren en te kijken wat corona voor gevolgen zou hebben op de carwashbranche. “In juni besloten we door te gaan met onze plannen en zijn de werkzaamheden na een lange voorbereidingsperiode dus toch voortgezet. Een lang traject dus maar we zijn enorm trots op het uiteindelijke resultaat.”

Authentieke fabriekshal

Wat de locatie van Loogman in Rotterdam uniek maakt is dat de authentieke elementen van vroeger zijn terug gebracht. “Het pand was vroeger een echte fabriekshal en we hebben geprobeerd dat wat terug te laten komen. Vorig jaar werd er een tweede kettingbaan geplaatst waardoor de capaciteit flink omhoog ging. Recentelijk werd de installatie van de wasboxen vervangen. Niet de boxen zelf maar je kunt nu met je telefoon betalen bijvoorbeeld. Het geheel heeft een flinke upgrade gehad.”

Het stofzuigplein van Rotterdam was altijd wel overkapt maar niet overdekt, daar is met de verbouwing ook verandering in gebracht. “We hebben nu dus die grote hal en zijn daarmee van 40 plekken buiten naar 24 binnen stofzuigplaatsen gegaan en 28 buiten. Daarnaast werd er ook een interieurbaan aangelegd van 45 meter. Ook die is inmiddels geopend.”

Voldoende personeel

Door het aanleggen van de intereurbaan moest ook het personeelsbestand worden vergroot. “We zijn van 12 naar ruim 30 medewerkers gegaan en dat ging eigenlijk een stuk makkelijker dan verwacht. Ons Studieschuldenvrij Studeren project heeft het onwijs goed gedaan in Rotterdam. We hebben studenten uit Rotterdam die in hun enthousiasme ook weer vrienden en kennissen hebben aangetrokken. Personeel was dus geen probleem.”

Nu het project in Rotterdam is afgerond, is het na de officiële opening in februari, tijd om het filiaal in Utrecht aan te pakken. “We gaan dat wat moderniseren. Het wordt geen enorme verbouwing, maar we gaan het daar wel klaar maken voor de toekomst. In maart gaan we beginnen. Over de verdere plannen voor 2021 kan ik nog niet al te vertellen, maar er staan mooie dingen te gebeuren. Houd ons maar in de gaten, want ook wij zitten zeker niet stil”, besluit Kees.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.