Bovag’s WinterWasWeken afgelast

Het bestuur van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven heeft besloten de WinterWasWeken voor 2021 niet door te laten gaan. “Door de verlengde lockdown, de avondklok en verdergaande reisbeperkingen vindt het bestuur het onverstandig om de actie in februari alsnog door te laten gaan”, aldus Tom Huyskens woordvoerder van Bovag. 

Volgens hem is het wel jammer dat de WinterWasWeken niet doorgaan want er waren iets meer dan 90 wasbedrijven die zich hadden aangemeld. “Dat waren er zo’n 10 meer dan vorige editie dus dat was een mooie stijging. Hopelijk sluiten al die bedrijven zich volgend jaar weer bij de actie aan”, zegt hij. Vooralsnog gaat de Nationale Autowasdag, die traditiegetrouw de eerste zaterdag voor de zomervakantie is, wel door. 

Marketing

De branche vereniging roept in een bericht de leden op om terughoudend te zijn met andere marketingacties. “Iedereen moet handelen in de geest van de huidige maatregelen en daar past het niet bij dat je acties gaat bedenken die veel mensen op de been brengen. Het doel van de maatregelen is reisbewegingen beperken, dat geldt dan natuurlijk ook met autorijden. Het is niet slim om veel mensen over de vloer te krijgen wat daarbij komt aandacht en momenteel is het goed om even low profile te blijven”, zegt Tom.

Volgens Bovag is er momenteel een dunne rode lijn waar iedereen zich bewust van zou moeten zijn. “Je kan er makkelijk overheen gaan en dat roept reacties op. De sympathieke actie in Roosendaal is ons overigens niet onopgemerkt gebleven. Zo’n actie waarbij zorgpersoneel gratis kan wassen is natuurlijk wel een leuke en ludieke manier om toch wat terug te doen.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.