Carwashes werken samen met lokale supermarkten

Verschillende wasstraten houden aankomende weken samen met lokale Jumbo supermarkten spaaracties om bestaande en nieuwe klanten met een mooie korting te laten wassen. Voor Carwash Schijndel is het de eerste keer dat ze een dergelijke samenwerking doen, maar de verwachtingen zijn meteen hoog gespannen. ‘We wilden het gelijk groot en goed aanpakken en werken daarom deze eerste keer met 6 Jumbo’s in de omgeving samen’, zegt Kim Rijkers, eigenaresse van Carwash Schijndel.

Gedurende meerdere weken krijgen klanten van de deelnemende Jumbo supermarkten bij iedere 10 euro die besteedt wordt zegels. Bij een volle spaarkaart met 10 zegels krijgen klanten een fikse korting op het duurste programma van de wasstraat. Om iedereen de kans te geven mee te doen, zelfs meerdere keren, kunnen de volle spaarkaarten bij de meeste wasstraten tot en met december worden ingeleverd. De groots opgezette actie met lokale supermarkten is een initiatief van marketingbureau 8Th GEAR. 

Lokale samenwerkingen

Eigenlijk nog voor Carwash Schijndel opende werden ze al benaderd door een ondernemer van een Jumbo in de buurt. ‘Hij vroeg ons of we na de opening eens rond de tafel met hem wilde om te kijken of we elkaars business kunnen versterken. Hij was vanaf het begin al enthousiast over onze wasstraat. Al tijdens de bouw zijn we daarom in contact gebleven. Nu deed de kans zich voor om samen een spaaractie op te zetten. De ondernemer van de ene Jumbo bracht ons al snel in contact met andere Jumbo ondernemers, vandaar dat we gelijk met 6 locaties uit de omgeving in zee zijn gegaan’, zegt Kim.

Volgens haar is de spaaractie een mooie gelegenheid voor inwoners van de omringende dorpen van Schijndel, om voor een leuk bedrag kennis te maken met de in februari geopende wasstraat. ‘Veel mensen vragen bij het afrekenen ook expliciet om de zegels voor de actie. Op de eerste dag van de spaaractie werden de eerste volle spaarkaarten zelfs al ingeleverd. Mensen vinden het een leuke actie. Om iedereen de kans te geven om tijdens de donkere dagen met een schone auto rond te rijden loopt de actie van 4 oktober tot en met 16 december.

Premium programma

In het tevens in Noord-Brabant gelegen Veen kunnen supermarktklanten niet alleen met korting wassen, ze kunnen gelijk kennismaken met de onlangs geïntroduceerde Pantser Xl wax. ‘Deze zorgt voor een laagje over de auto waardoor deze echt heel lang blijft glanzen’, zegt Ad-Jan van Rijswijk eigenaar van Carwash Veen. ‘Ons beste wasprogramma kost na het inleveren van een volle spaarkaart slechts 10 euro in plaats van 24. Net als vorig jaar gaan we richting het eind van het jaar onze wasstraat ook weer flink versieren voor de feestdagen. We maken het voor bestaande en nieuwe klanten dan ook echt de moeite om eens een bezoek aan Carwash XL Veen te brengen.’

Dat de Jumbo’s in Veen en Carwash XL Veen gingen samen werken was slechts een kwestie van tijd. ‘Ik ging mijn auto wassen toen de wasstraat net open was. Ik ken Ad-Jan al een tijdje’, zegt Jumbo-eigenaar Johan Duijzer. ‘De klant staat bij ons altijd op 1 daar doen we alles voor, we zijn daarom altijd opzoek naar leuke acties en bijzondere samenwerkingen. Nadat ik mijn auto bij Ad-Jan had gewassen raakten we aan de praat en zo kwam deze spaaractie tot leven. De eerste reacties zijn heel positief onze klanten waarderen de actie en klanten van ons die de wasstraat nog niet hadden bezocht doen dit nu alsnog. Aan de andere kant komen de klanten van de carwash uit een wijdere regio dan de mensen die bij ons boodschappen komen doen, door deze actie krijgen wij ook weer nieuwe klanten in de supermarkt’, besluit hij.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.