Autowaspark Nijkerk volledig vernieuwd tot Riwash

Autowaspark Nijkerk gaat vernieuwen en gaat half december opnieuw open onder de naam Riwash. Op 30 oktober sluiten de deuren van de wasstraat in Nijkerk om op 15 december onder de nieuwe naam open te gaan. De huidige Nilfisk wasstraat gaat eruit en er komt een nieuwe machine voor in de plaats. ‘We hebben gekozen voor een Stotz-machine van 23,4 meter lang. Veel mensen kennen het merk misschien niet maar de prijs-kwaliteit is heel goed. We waren enthousiast over het voorstel’, zegt RIWAX directeur Frank Rietberg.

Dat RIWAX een machine heeft gekozen die niet veel mensen in de branche wat zal zeggen is volgens hem niet zo gek. ‘Ik hou niet zo van standaard. We zijn overigens ook goed bekend met het merk Stotz omdat er binnen de Zwitserse moederorganisatie ook al meer samengewerkt wordt met eigenaar Helmut Stotz. Het nieuwe wascentrum wordt een echt experience centrum waar mensen die hun auto goed willen verzorgen op alle vlakken terecht kunnen. We gaan naast onze wasstraat namelijk ook het detailing gedeelte uitbreiden. Hier kunnen we straks 2 auto’s tegelijk poetsen en dealerklaar maken. We maken een speciale ruimte voor de meer high-end auto’s. Hiervoor offeren wij 2 van onze 3 wasboxen op.’ Er blijft 1 hoogwaardig en nieuw uitgeruste wasbox over voor commerciële wassing, trainingen maar ook om relaties te laten zien hoe onze Zwitserse kwaliteitsproducten werken.

Kampen

Chemieleverancier Riwax was hier in Nederland eerst actief vanuit het Overijsselse Kampen. ‘Daar hadden we een eigen loods met opslag. Het was een verouderd pand dat niet meer helemaal voldeed aan de recente eisen. Vooral de groei in het carwash segment zorgde voor een grotere voorraad van producten met ADR-classificering. De ADR-wetgeving en toezicht op handhaving is in de laatste jaren steeds strenger en complexer geworden. Dat betekende forse investeringen en aanpassingen aan het pand. Omdat we ons ook centraler in Nederland wilden vestigen hebben we besloten om naar wat anders opzoek te gaan. We zijn toen met Visser Peugeot in Nijkerk in contact gekomen. Zij hadden plek over’, zegt de directeur.

De showroom van de nieuwe vleugel van Visser boven de wasstraat en het poetsbedrijf Autowaspark Nijkerk stond leeg. ‘De showroom konden we inrichten om klanten te ontvangen, maar ook om opleidingen en trainingen te geven met onze producten. Het pand in Kampen hebben we verkocht en we sloten in Nijkerk een huurovereenkomst voor 5 jaar met de optie tot koop. Dat hebben we 2 jaar geleden gedaan. Het autobedrijf huurt de ruimte die zij nu gebruiken van ons. We besloten daarnaast dat het tijd was om te investeren en er echt wat moois van te maken op alle vlakken.’

Strakke planning

Er moesten grote investeringen gedaan worden om alles klaar te maken voor de toekomst, maar met de overname van het pand in Nijkerk was de weg vrij om dit te doen. ‘We gaan van 30 oktober tot 15 december dicht en in die tijd moet alles gebeuren. Een hele strakke planning, maar we willen nog voor de feestdagen open zodat iedereen met een schone auto de feestdagen in kan. In de tijd dat we dicht zijn, wordt de hele wasstraat vervangen, bouwen we een mooi stofzuigplein en veranderen 2 wasboxen in luxe detailing studio’s. Er moet dus veel gebeuren in korte tijd.’

Voor de investeringen werden gedaan, werd eerst onderzocht of Nijkerk voldoende potentie heeft voor een nieuwe wasstraat. ‘We moeten het natuurlijk wel terug kunnen verdienen. Daarom hebben we eerst grondig onderzoek laten doen door een gespecialiseerd bureau. Aangezien Nijkerk een gemeente is die nog flink gaat groeien aankomende jaren bleek het verantwoord om te investeren. We zijn ons zelfs voorzichtig aan het oriënteren voor mogelijke extra locaties. Het Riwash-concept van een korte wasstraat met de mogelijkheid tot het poetsen van auto’s in stedelijk gebied heeft denken wij de potentie om in meer gemeentes succesvol te zijn’, besluit hij.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.