Mark de Graaf benoemd tot erelid Bovag Wassen

Mark de Graaf is tijdens de Algemene Ledenvergadering van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven benoemd tot erelid van deze afdeling van de branchevereniging. De eigenaar van BOB Autowas, met landelijk 22 vestigingen, droeg in dezelfde vergadering na twee termijnen het voorzitterschap van BOVAG Wassen over aan Frank Vekemans, eigenaar van Washin7. 

Mark werd tijdens zijn benoeming tot erelid geroemd om zijn innovatiedrang, daarnaast werd hij omschreven als een ondernemer met verstand van zaken en gevoel voor de branche. ‘Iemand die het branchebelang voorop stelde en niet zijn eigen belang; dat moet je maar kunnen’, sprak algemeen voorzitter van BOVAG Han ten Broeke hem toe. ‘Je bent daarnaast ook een sociaal ondernemer, met je BOB Academie heb je tal van mensen een toekomst geboden in je bedrijf, een voorbeeld voor de branche.’

Resultaat

Branchemanager Erik Stern nam Mark en alle aanwezigen mee door de mooie resultaten van acht jaar voorzitterschap. ‘Ik vind dat we met elkaar, maar ook met de rest van het bestuur de afgelopen jaren een aantal mooie dingen hebben bereikt. We hebben van de WinterWasWeken een enorme landelijke actie gemaakt, de Nationale Autowasdag in een traditie geworden waarvoor ik letterlijk elk jaar minstens tien aanvragen krijg, Wassen in Cijfers is gemoderniseerd, de legionella controles zijn een vast onderdeel van het lidmaatschap geworden en de FOCWA-poetsbedrijven zijn aangesloten bij onze branche. Misschien nog wel het beste: tijdens COVID heeft iedereen door mogen wassen. Dit staat nog los van alle minder zichtbare successen’, zegt hij. 

Beide heren bedankten Mark voor acht jaar inzet als voorzitter, voor zijn bijdragen en doorzettingsvermogen en reikten hem vervolgens het BOVAG afdelingserelidmaatschap uit.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.