Carwash Druten ontplooit nieuwe activiteiten tijdens coronacrisis

Marien Verhaaf

Ondanks de coronacrisis besloot Marien Verhaaf, eigenaar van Carwash Druten, toch om wat nieuwe bedrijfsactiviteiten te ontplooien. “Sowieso was voor ons de coronacrisis eigenlijk een gouden tijd, je zag echt dat mensen de carwash als een soort uitstapje zagen”, zegt hij. Zijn 43-meter lange Holz wasstraat stond maar weinig stil. Om nog meer service te kunnen bieden is de ondernemer in juni gaan samenwerken met een autoverhuurder. 

Marien kijkt met een positief gevoel terug op afgelopen maanden. “Doordat het weer tijdens de coronacrisis overwegend goed was, wisten mensen uit de omgeving ons massaal te vinden. De ochtenden waren wat rustiger dan normaal, waarschijnlijk omdat ouders de kinderen op dat moment hielpen met schoolwerk. De middagen waren echt super, veel ouders met kinderen en grootouders met kleinkinderen zagen een bezoek aan de carwash echt als een uitje. Soms was dat wel lastig omdat sommigen zich niet aan de regels hielden, maar overwegend ging ook dat eigenlijk heel goed.”

Autoverhuur

In Juni werd Marien benaderd door Hola autoverhuur uit Eindhoven. “Ze zochten locaties om mee samen te werken. Aanvankelijk was ik redelijk sceptisch. Busjes en bakwagens, daar had ik wel vertrouwen in, maar wie huurt er anno 2020 nog een auto toch?” Dat bleken er aardig was te zijn. Volgens de ondernemer zijn vooral de kleinere auto’s heel populair. “We hebben twee kleine auto’s voor de verhuur, zodra ze terug zijn, worden ze gelijk verhuurd.”

Dat zoveel mensen auto’s huren is volgens de ondernemer vermoedelijk ook weer te herleiden naar het coronavirus. “Er zijn nog altijd veel mensen die het openbaar vervoer mijden, een huurauto is dan een goed alternatief. Het is echt een goede toevoeging aan mijn bedrijf. Ik denk eraan om het zelf nog wat uit te breiden met dakkoffers en skiboxen. Dat zijn echt van die dingen die je amper nodig hebt en thuis in de schuur daarom onwijs in de weg liggen. Natuurlijk je wordt er niet rijk van maar het is een leuke extra service die we onze klanten zo kunnen bieden.” 

Acties

Naast het ontplooien van extra bedrijfsactiviteiten probeert Marien ook de normale acties weer terug te brengen. Onlangs probeerde hij zelfs nog een nieuwe actie. “We bestonden laatst vier jaar, toen hebben we een week lang gratis auto’s gewassen met een vier in het kenteken.” In eerste instantie dacht hij dat het vooral wassers zou opleveren die eenmalig hun auto zouden komen wassen, echter bleven er veel juist door deze actie ook hangen. “We kregen veel positieve reacties en zagen veel nieuwe mensen die voorheen bij bijvoorbeeld een roll-over gingen wassen.”

Op 30 en 31 oktober gaat de ondernemer voor het eerst ook weer een thema evenement organiseren. “We gaan die avonden weer een mooi evenement organiseren rondom Halloween. Dit jaar hebben we zelfs de samenwerking gezocht met de plaatselijke toneelvereniging, die gaan mensen de stuipen op het lijf jagen die twee dagen. We plaatsen voor de carwash hekken met zwarte doeken zodat mensen vooraf niet kunnen zien wat er gaat gebeuren.” Na Halloween wil hij weer meer evenementen organiseren. “We zijn sowieso al aan het nadenken over wat we dit jaar met kerst kunnen doen.”

Een kleine impressie van Carwash Druten en de nieuwe activiteiten:

Leave Your Comment

Your email address will not be published.