Schagen maakt kennis met Autowasstraat Witte Paal

lennaert schuijt door pompshop

De eerste wasstraat in het Noord-Hollandse Schagen trekt sinds de opening meer klanten dan verwacht. “Ik ben de enige wasstraat in de regio, deze kleine stad heeft verder enkel twee roll-overs. Mensen zijn vanaf het begin daarom erg positief, vooral over het wasresultaat”, zegt ondernemer Lennaert Schuijt (46).

De ondernemer koos uiteindelijk voor een 40-meter lange wasstraat van het merk DICO. “Uiteraard ben ik ook bij Holz en Washtec gaan kijken, maar de persoonlijke benadering en support van Theo Heikamp en Jeroen Visser gaven uiteindelijk de doorslag. Ik ben een mensen mens en vind persoonlijk contact heel belangrijk. Of het de beste machine is durf ik niet gelijk te roepen, maar het wasresultaat is fenomenaal, dus voor mij werkt dit prima.”

Advertising

Lennaert komt niet uit de carwashbranche en had voorheen bedrijven in een andere branche. Het ondernemen zat wel altijd in hem. “Ik startte mijn werkende leven als verkoper bij de telefoongids vanuit daar ben ik uiteindelijk de online kant op gegaan. Ik verkocht uiteindelijk online advertentiecampagnes aan bedrijven als Lego en Disney. Toen ik dat in 2017 verkocht, en na anderhalf jaar zelf helemaal uit dat bedrijf ging, heb ik vaart gemaakt met het plan om wat met auto’s wassen te gaan doen.”

Vier jaar geleden sprak hij met een vriend die wel onderneemt in de carwashbranche. “Hij vertelde me dat het een lucratieve business is dus zodoende ben ik me er in gaan verdiepen. Uiteindelijk heb ik een businesscase gemaakt en ben ik gaan kijken of het wat voor mij zou zijn. Als echte autofreak had ik al wel langer het verlangen om iets met auto’s te doen, dat is dus uiteindelijk een wasstraat geworden”, vertelt hij lachend.

Binnen én buiten stofzuigen

De naam voor de wasstraat was snel gekozen en ligt redelijk voor de hand. “We zitten op industrieterrein Witte Paal, dus daar komt de naam vandaan.” Lennaert vestigde zichzelf uiteindelijk in een pand dat een kleine 2,5 jaar eerder was gebouwd. Volgens hem is dat ook de reden waarom het er toch uitziet alsof het om een nieuwbouw locatie gaat. “We hebben ervoor gekozen om zes stofzuigplaatsen binnen te creëren en nog eens negen plaatsen buiten. Uiteraard met gratis mattenborstelmachines en doekjesautomaten. Zo kun je altijd terecht om je auto snel te stofzuigen.”

Qua wasstraat heeft de ondernemer gekozen voor een 40 meter lange kettingbaan met innevelboog, zodat er geen handmatige voorwas nodig is. Verder beschikt de wasstraat over een schuimboog, bodemwasser, 2 rondomwassers, 2 sets dakwalsen, een naspoelboog en dorpelwassers. Na de droger wordt de auto nog met textiel nagedroogd. Qua chemie koos hij uiteindelijk voor de producten van 4Carwash van Wybe Zadel.

Mond-tot-mond

Autowasstraat Witte Paal is sinds 18 juni open en heeft niks te klagen wat betreft het aantal klanten dat de wasstraat nu al weten te vinden. “Het loopt zeker goed. Schagen is niet zo’n grote stad dus moeten we het ook van de dorpen om ons heen hebben. Inwoners van de stad zelf weten ons inmiddels wel te vinden. De mond-tot-mond reclame doet heel veel. Veel mensen zeggen tegen ons dat ze van ons gehoord hebben via via, dat is wel heel leuk.”

Na een openingsactie start de ondernemer een samenwerking met supermarktketen Deen. Volgens hem is het in het Noorden een grote keten. “Mensen kunnen zegels sparen en met een volle spaarkaart krijgen ze een mooie korting op onze programma’s in de wasstraat. Ik verwacht door die actie wel veel nieuwe wassers te krijgen vooral uit de omliggende dorpen.”

Een kleine impressie van Autowasstraat Witte Paal:

Leave Your Comment

Your email address will not be published.