Broers uit Overvecht openen carwash in eigen buurt

Carwash Overvecht opent eind van de maand de deuren. De oude bestaande locatie is veranderd in een gloednieuw waspaleis waar niet alleen auto’s maar ook bedrijfsbusjes tot 3.00m hoog gewassen kunnen worden. “We gaan ons richten op mensen uit de wijk, omliggende wijken en op ondernemers. Dat gaan we doen met een gloednieuwe roll-over en een aantal wasboxen, waarbij we bij het wassen in de roll-over en in de wasboxen gebruik maken van osmosewater”, zegt Mehmet Eroglu, van Carwash Overvecht.

De nieuwe carwash komt op steenworp afstand van autopoetsbedrijf The Carbutler van Mehmets broer Erti. Samen met hem heeft hij de carwash helemaal opgeknapt. “Carwash Overvecht moet zich, net zoals mijn broers autopoetsbedrijf doet, onderscheiden op service en kwaliteit”, aldus Mehmet.

Autoradam

Mehmet Eroglu is geen onbekende in de carwashbranche. Hij werkte vanaf 2015 bij Autoradam, eerst als hoofd administratie van waaruit hij doorgroeide naar de functie als Chief Financial Officer (CFO). “Daarnaast heb ik operationele taken uitgevoerd voor Autoradam in Amsterdam. Ik heb echt kennis opgedaan in het tanken en wassen. Toen kwam deze locatie op onze pad in januari 2020.”

“Samen met mijn broer ben ik gaan kijken of er genoeg potentie was om bij Overvecht een carwash te beginnen, de conclusie was dat we het moesten doen. In de zomer van 2020 kwam alles in stroomversnelling. Eind van dat jaar hebben we uiteindelijk voor een leverancier gekozen. Een die het hele project kon doen van wasboxen en chemie tot de machine. Uiteindelijk is dat dus Christ geworden.”

Hoge roll-over

De broers kozen uiteindelijk voor het nieuwe Cadis-model van Christ, een roll-over die ook busjes tot drie meter hoog en 2,55 meter breed kan wassen. “We hebben er een goed gevoel bij en kunnen ons zo ook op ondernemers richten. We zitten op een bedrijventerrein met veel transportbedrijven. In en om Utrecht zijn echter maar weinig plekken waar je een wat hoger voertuig kan wassen, we gaan daarmee een grote groep wassers aanspreken”, zegt hij.

Carwash Overvecht richt zich niet alleen op bedrijven, ze willen zich tevens onderscheiden op het gebied van service. “We hebben gekozen voor zes luxe wasboxen met de speciale Christ Bubble Guns en één box voor vip behandelingen. Daar kunnen we snelle poetsbeurten doen op een laagdrempelige manier, wanneer er wat meer werk nodig is kunnen we ze makkelijk verwijzen naar The Carbutler wat dus op steenworp afstand is. Zo slaan we gelijk de brug tussen carwash en poetsen.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.