Best Carwash Zaventem opent deuren tijdens lockdown

Het Belgische Best Carwash, nabij luchthaven Zaventem in Brussel heeft de wasstraat geopend met drie dagen gratis wassen. De wasstraat is volgens eigenaar Matthias van Gael, met een dubbele 65 meter lange wasstraat en interieurbaan de grootste van België. “Het was wel tof om te zien hoeveel mensen ons nu al wisten te vinden tijdens dat gratis wassen, we hebben niet eens aan marketing gedaan maar hebben toch bijna 1000 auto’s gewassen en dat ondanks dat het weer echt niet mee zat.”

Het gratis wassen werd bedacht om de DICO wasstraat nog wat af te kunnen stellen. Uiteindelijk bleek dat amper nodig. “Heel bijzonder, vanaf het begin was er amper extra afstelling nodig het resultaat was echt verbluffend”, zegt de eigenaar. Best Carwash gaat gelijk als showroom dienen voor de Belgische tak van DICO. “We blijven het merk vertegenwoordigen naast onze eigen wasstraat. Mijn vader Peter Van Gael zal zich daarop richten. Het Dico BeFLux kantoor (Dico verdeling België-Frankrijk-Luxemburg) bevindt zich tevens in dit pand.”

Corona

De wasstraat had eigenlijk maanden eerder al open moeten gaan. Helaas gooide corona roet in het eten. “De vergunningen hadden we achteraf gezien nog relatief snel. Na aanvankelijk wat protesten uit de buurt konden we toch best snel bouwen. Toen kwam echter de eerste lockdown. Heel België zat op slot. Veel mensen waren ziek en mochten niet werken en ook de toeleveranciers waren gesloten. Dat zorgde voor aardig wat vertraging bij de bouw.”

Nu is de wasstraat eindelijk open. “5000 vierkante meter wasplezier”, zo omschrijft Matthias zijn Best Carwash. Dat het een grote en geavanceerde wasstraat is moge duidelijk zijn. “We werken met voertuigherkenning en betaling achteraf om flexibility ook tijdens het washrooms nog mogelijk te maken. Mensen selecteren dus zelf een programma en rekenen na het stofzuigen pas bij ons af op betaalterminals van Antenor. Wat ook wel bijzonder is, we wassen voornamelijk met regenwater want vers water is hier in België heel duur. We hebben een reservoir om 375000 liter op te vangen. Het voordeel van regenwater is dat er geen kalk in zit, daarom is het zo goed te gebruiken in het wasproces.” Blue Blue installeerde het recyclingsysteem.

Hoge verwachtingen

Matthias heeft er alle vertrouwen in dat zijn Best Carwash een enorm succes gaat worden. Een van de redenen daarvoor is de locatie. “We zitten langs een onwijs drukke straat vlakbij een van de landingsbanen van vliegveld Zaventem. In onze omgeving barst het van de leasemaatschappijen, verhuurbedrijven, importeurs en parkeerplaatsen voor de luchthaven. We mikken op 100.000 wassingen in ons eerste openingsjaar en hopen dat dit we binnen drie jaar op zo’n 180.000 zitten.”

Om te beginnen werken er acht mensen fulltime bij de nieuwe wasstraat. In een later stadium wordt dit verder uitgebreid. “We zoeken naar goed personeel, dat is binnenkort ook wel nodig als de interieurbaan kan openen. Door corona kan en mag dat voorlopig nog niet, daarna kunnen we pas echt gaan knallen. Naast de interieurreiniging gaan we ook detailing beurten aanbieden. Daar hebben we momenteel vier plaatsen voor gerealiseerd.”

Dubbele wasstraat

De wasstraat zelf bestaat uit een dubbele 65 meter lange kettingbaan met volautomatische voorwas hogedrukboog. “Verder hebben we drie rondomwassers waarvan er twee de auto volgen. Alle wasborstels zijn geleverd door Brushcom. Verder hebben we een polishstation en maken we gebruik van vier soorten chemie uit de Kenotek Biotec chemielijn zodat het goed te combineren is met ons recyclewater. Een wassing duurt ongeveer 7 minuten maar dat zijn we nog aan het finetunen. Na het wassen kan de auto of op de 50 meter lange interieurbaan gereinigd worden van binnen of mensen kunnen het zelf doen op één van de 28 stofzuigplaatsen met dubbele slangen. Verder hebben we mattenreinigers en diverse andere toebehoren van Hansa.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.