Fotoreportage: Best Carwash Zaventem

Best Carwash in Zaventem wordt vanaf de opening goed bezocht. Eigenaar Matthias van Gael mikt het eerste jaar op zo’n 100.000 wassingen. “Ik hoop dat we binnen drie jaar tegen de 200.000 aanzitten. Aan de locatie zal het niet liggen. We zitten langs een onwijs drukke straat vlakbij een van de landingsbanen van vliegveld Zaventem. In onze omgeving barst het van de leasemaatschappijen, verhuurbedrijven, importeurs en parkeerplaatsen voor de luchthaven. 

“5000 vierkante meter wasplezier”, zo omschrijft Matthias zijn Best Carwash. Het betalen van een wasprogramma gebeurt achteraf. “We werken met voertuigherkenning en betaling achteraf. Mensen selecteren dus zelf een programma en rekenen na het stofzuigen pas bij ons af. Wat ook wel bijzonder is, we wassen voornamelijk met regenwater want vers water is hier in België heel duur. We hebben een reservoir om 375000 liter op te vangen.

Dubbele wasstraat

Best Carwash heeft een dubbele 65 meter lange kettingbaan met volautomatische voorspoel hogedruk boog. “Verder hebben we drie rondomwassers waarvan er twee de auto volgen. Alle borstels zijn van Brushcom. Verder hebben we een polishstation en maken we gebruik van vier soorten chemie uit de Kenotek Biotec chemielijn zodat het goed te combineren is met ons recyclewater. Na het wassen kan de auto of op de 50 meter lange interieurbaan gereinigd worden van binnen of mensen kunnen het zelf doen op één van de 28 stofzuigplaatsen met dubbele slangen. Verder hebben we mattenreinigers en andere toebehoren van Hansa.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.