Frank Vekemans: ‘Klaar voor volgende 10 jaar Washin7’

Onlangs vierde Frank Vekemans, eigenaar van carwashketen Washin7, met personeel en naasten het tienjarig bestaan van het bedrijf. De ondernemer kijkt kort terug op afgelopen tien jaar en kijkt naar de toekomst van Washin7. “Ik ben klaar voor de volgende tien jaar”, vertelt hij.

In juni bestond Washin7 officieel tien jaar maar vanwege corona werd het feest een uitgesteld. In plaats van cadeau’s om het heugelijke moment te vieren, vroeg Frank genodigden een donatie te doen. De feestelijke avond werd afgesloten met de overhandiging van een cheque van ruim 6000 euro voor het Nationale MS Fonds. Nu de festiviteiten rondom het jubileum voorbij zijn, maakt het bedrijf zich klaar voor de toekomst.

Professionalisering

Wat Frank in die tien jaar in de carwashbranche het meest is opgevallen is de verdere professionalisering van de branche. “Toen ik begon had je nog niet zoveel grote bedrijven, met meerdere vestigingen. Het was allemaal wat kleinschaliger. Tegenwoordig heb je niet alleen grote ketens, maar zijn carwashbedrijven in de brede zin ook professioneler geworden”, legt hij uit.

Die professionalisering maakt hij met zijn eigen bedrijf ook door. “Als je ziet waar ik vandaan kom en waar we nu zijn, dan is dat een wereld van verschil. We zijn een professioneel bedrijf en blijven in beweging. Dit vind je bijvoorbeeld terug in de uitbreiding van het dienstenpakket, zoals het aanbieden van de interieurreiniging op de Washin7 locaties in Venlo en in Eindhoven. Het aanbieden van deze dienst kan alleen bij het halen van een bepaalde omvang. Dit ligt al snel bij aantallen tussen 150.000 en hoger. Ook het waxen en professioneel poetsen van auto’s zien we steeds vaker”. 

Groei

“Afgelopen jaar heb ik twee nieuwe locaties en één grote uitbreiding gerealiseerd. Washin7 Venlo is open vanaf januari 2021 en groeit fors op dit moment. In mei 2021 hebben we de locatie aan de Kanaaldijk in Eindhoven geopend en onlangs is onze locatie aan de Meerenakkerweg fors uitgebreid met ondermeer een Interieurstraat. Het bedrijf heeft een oppervlakte van ruim 5.000 m2.Aankomende jaren gaan we ons richten op nog meer groei. Ik geloof enorm in ons concept en zie nog veel mogelijkheden.”

De ondernemer is wel bezig met de volgende Washin7 vestigingen, maar wil daar verder nog niet zoveel over kwijt. Ik heb tot nu toe voornamelijk zelf vestigingen gebouwd, maar sluit ook niet uit dat ik in de toekomst zaken ga overnemen.” De ambitie van Frank houdt niet op bij een aantal vestigingen. “Ik heb voor mezelf een doel, een visie, maar die houd ik liever voor mezelf.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.