Autototaal Valkenswaard krijgt nieuwe wasstraat

Na ruim vijfentwintig jaar wordt de wasstraat van Autototaal in Valkenswaard vervangen. In maart gaat de wasstraat anderhalve maand dicht om compleet gerenoveerd te worden. Volgens bedrijfsleider Ferry Daems is de wasstraat na de verbouwingen klaar voor de toekomst. “We zetten in op de nieuwste technieken en we gaan de wasbeleving flink vergroten. Als alles volgens planning verloopt kunnen we half april de vernieuwde wasstraat heropenen”, zegt hij. 

De buitenkant van de wasstraat werd afgelopen tijd al onder handen genomen. “We pakken het gelijk goed aan en zijn begonnen met de bestrating van en naar ons wasbedrijf. Momenteel zijn ze bezig met de gevel. We gaan voor een nieuwe look en krijgen industriële panelen op de zijkant. We schilderen alles waardoor het er straks allemaal weer fris en nieuw uitziet.”

Beleving

Om de ultieme wasstraat aan te schaffen, bezocht Ferry meerdere wasstraten van collega’s. Uiteindelijk kwam leverancier DICO als winnaar uit de bus. “We hebben een aantal nieuwe wasstraten van dat merk bezocht en waren heel erg gecharmeerd van de techniek en de mooie RVS-machines. De aansturing van de machines is erg gebruiksvriendelijk wat voor ons ook een dikke plus is. We hebben gekozen voor een zeer complete wasstraat waarmee we onze 36 meter kettinglengte optimaal benutten. Daarnaast hebben we voor veel verlichting en beleving gekozen om de klant een extra leuke wasbeurt te geven.”

Door de super deluxe machine hoeft er in de toekomst minder voorgewassen te worden. “We willen dat wel blijven doen om klanten te laten zien dat we ze maximale aandacht geven. De wasstraat begint straks met een opmeet boog dan hebben we een lavaboog met schuimwand, meelopende hogedruk voor de wielen en dorpels en oscillerende hoge druk voor de auto zelf. Zo spuiten we al het vuil er goed af. Daarna hebben we een dubbele set meelopende borstels. Daarna komt de polish boog en dan nog een boog voor hotwax en drooghulp. Qua droging hebben we voor het nieuwe droogportaal gekozen met vijf motoren en als kers op de taart hebben we droogborstels met ledstrips.”

De wasstraat gaat dus voor flink wat extra beleving die vergroot wordt door nog meer led’s. Op die manier kan iedere auto gewassen worden met een andere kleur. “We hebben de wasstraat een aantal jaar geleden extra donker gemaakt zodat je al het licht goed kan zien. Nu we nog veel meer licht op hangen kunnen we ook disco-wasevenementen organiseren. Mensen die wasstraat eng vinden kunnen van achter een raam toekijken hoe de auto blinkend schoon wordt. Het wasresultaat is straks voortreffelijk en de beleving is daarbij dan een hele mooie extra.” 

Groei

Naast de wasstraat worden ook de wanden en vloer vernieuwd. Ferry verwacht na de heropening door te kunnen groeien met de wasstraat. “Ondanks dat er in de regio aardig wat wasstraten zitten, denk ik dat wij straks echt een goed product met leuke extra’s kunnen bieden. We verwachten dat mensen straks speciaal naar ons komen. Voor ons is service ook heel belangrijk. Op dinsdag hebben we seniorendagen waarbij we mensen die niet goed durven helpen aan een schone auto. Als alles straks gerenoveerd zijn blijven alleen de wasboxen nog over. In de toekomst willen we daar contactloos betalen mogelijk gaan maken, dan is alles weer helemaal af.” 

 • Harrie
  6 december 2021 at 16:28

  Waar zitten jullie

  Reply
 • Mike pearson
  6 december 2021 at 20:40

  Uw bericht werd gedeeld door Joel v Mechelen, welke wij als Flooratlas het afgelopen jaar financiële hebben bij gestaan, graag zou ik dan ook in contact willen komen om een offerte te mogen uitbrengen voor wu nieuwe vloer in de wasstraat

  Reply

Leave Your Comment

Your email address will not be published.