Rial Carwash gaat Meppel veroveren met flinke wasstraat

Nog een aantal maanden en dan is Rial Carwash op industrieterrein Blankenstein in Meppel klaar om de regionale carwashmarkt te veroveren. Jeroen Bonthuis en twee vrienden, de broers Houwing, fantaseerden al een tijd over een onderneming samen voor ze de stoute schoenen aantrokken en uitzochten wat er allemaal bij een eigen wasstraat komt kijken. Eind maart wordt een start gemaakt met de bouwwerkzaamheden. 

De wasstraat moet het grootste uit de regio worden. Volgens Jeroen bleek uit onderzoek dat er genoeg ruimte is voor een dergelijke wasstraat. “We hebben gedegen onderzoek laten uitvoeren en in de omgeving zit nog niet echt een grote wasstraat enkel wat wasgelegenheden bij tankstations. Niemand in de buurt heeft als corebusiness autowassen en dat gaan wij dus wel doen. We zitten op een goede plek in de buurt van veel automotivebedrijven. Naast een 50 meter lange kettingbaan komen er vier wasboxen en een overdekt stofzuigplein.”

Brainstorm 

Jeroen en zijn twee mede-eigenaars kennen elkaar van het werk. “We komen allen uit de pijpleidingbouw. Tijdens de werkzaamheden samen zijn we een beetje gaan fantaseren. Op een gegeven moment zaten we met z’n drieën in Duitsland en toen gaf ik aan al langer te denken over een eigen wasstraat en een van die vrienden had datzelfde idee vroeger ook dus zo is deze carwash eigenlijk geboren. We zijn informatie gaan opzoeken en hadden gelijk een goed gevoel bij Meijer Reinigingssystemen uit Assen. Hij heeft ons heel goed geholpen. We hadden namelijk geen idee wat het allemaal zou gaan kosten, dat viel vies tegen”, zegt hij.

Het hele orienteringsproces is inmiddels afgelopen en uiteindelijk kozen de kersverse carwashondernemers voor een 50 meter lange ketting wasstraat van leverancier DICO. Deze wordt geplaatst in een nieuw pand van 2000 vierkante meter. “We krijgen 15 inpandige stofzuigers en op het buitenterrein een viertal wasboxen. We willen het gelijk goed aanpakken.” De naam was volgens Jeroen ook snel gekozen. “Richard en Alexander Houwing oftewel Rial is het geworden mijn naam erin zou niet klinken dus vandaar dat we het zo hebben gedaan.”

  • De toeterar
    28 oktober 2022 at 12:46

    Super wasstraat, hier wordt je auto wel goed schoon. Gr. de toeteraar.

    Reply

Leave Your Comment

Your email address will not be published.