Pitstop Carwash Dronten breidt uit met terrein vol wasboxen

Pitstop Carwash in Dronten begint binnenkort aan de bouw van een flink complex voor wasboxen. Niet direct naast de wasstraat maar op een braakliggend terrein naast het autobedrijf. “We groeien een beetje uit ons jasje op het huidige terrein. Daar hebben we een 38 meter lange wasstraat en vijf doe-het-zelf boxen, daarnaast zit het autobedrijf en daarnaast komt dus straks het wasboxplein. Toen het stukje grond vrij kwam heb ik snel geschakeld”, zegt Alwin Koops, eigenaar van de wasstraat. 

Alwin houdt zich, samen met bedrijfsleider William, voornamelijk bezig met het carwashgedeelte van het bedrijf. “Het duurde even voor we echt voeten aan de grond kregen hier in Dronten. Ik ben nu zo’n vijftien jaar hier bezig, op het begin merkte ik dat mensen sowieso moesten wennen aan het automatisch wassen van de auto. Nu zie je dat mensen uit de wijde omgeving ons weten te vinden. In het weekend hebben we het, zeker op het gebied van de wasboxen, veel te druk. Daarom besloot ik dat het tijd werd om uit te breiden. Mijn zoon zit inmiddels ook in het bedrijf en koopt en verkoopt gebruikte auto’s.”

Wasboxen

Naast het autobedrijf dat gerund wordt door Alwin’s zoon Bram worden binnenkort acht wasboxen voor auto’s gebouwd en één voor bakwagens en campers. De 38 meter lange wasstraat van het merk Belanger werd door Jan van JDB Carwash geplaatst en ook voor het nieuwe wasboxenproject wendt Alwin zich tot dit bedrijf. “Ik vind het fijn om alles door één partij te laten installeren, daarnaast kan ik zelf ook uit de voeten met hetgeen dat JDB levert dus voor mij is het een win win. Ik ben tevreden de wasboxen die ik al heb en mijn wasstraat draait ook al vijftien jaar goed dus daarom ga ik nu weer met Jan in zee.”

De wasstraat eigenaar is naar eigen zeggen zelf ook aardig technisch. Zijn huidige wasboxen zijn daarom ook niet meer standaard. “Het begon met wat kleine aanpassingen en dat werden er gaandeweg steeds meer. Het is wel fijn want doordat je er mee bezig bent leer je zelf ook steeds meer over de techniek achter wasboxen en de wasstraat. Momenteel ben ik ook aan het kijken of we mijn wasstraat in de nabije toekomst kunnen uitbreiden met een verlengd gedeelte voor de voorwas. De plek heb ik er wel voor op mijn terrein in ieder geval.” 

Acties 

Wat Alwin in ieder geval niet gaat aanpassen zijn de acties die hij bij zijn Pitstop carwash organiseert. Een aantal jaar geleden kreeg hij een brief van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland omdat hij volgens hen zou discrimineren met zijn Ladies Day. “Op woensdag krijgen vrouwen bij ons korting. Ouderen krijgen tijdens de seniorendag op dinsdag korting.  Bureau Gelijke Behandeling vond dat discriminatie. Uiteindelijk heeft dat aardig wat reuring veroorzaakt, maar heb ik er nooit meer iets van gehoord. Het was ook wel raar want bijna iedere carwash heeft wel speciale kortingsacties, wij zijn er daarom altijd gewoon mee door gegaan.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.