Carwash Ermelo helpt voetbalclubs met geurhangers

De coronacrisis bracht veel branches in zwaar financieel weer. Om wat terug te doen besloot Samir Achrak, eigenaar van Carwash Ermelo, om lokale voetbalverenigingen een financieel hart onder de riem te steken. “Veel voetbal verenigingen hebben het moeilijk doordat ze aardig wat inkomsten missen, denk bijvoorbeeld aan de kantine omzet. Aangezien we van voetbal houden besloten we om te helpen”, zegt hij.

Na ruim twee en halve maand heeft de carwasheigenaar inmiddels 5300 euro naar verschillende clubs uit de omgeving in Ermelo overgemaakt. Het was volgens hem een leuk extraatje voor de lokale voetbalclubs want Carwash Ermelo is al sponsor van de meeste lokale voetbalclubs. “We wilden niet zomaar extra sponsoren en een bedrag overmaken. We hebben er daarom een leuke actie aan gekoppeld. Bij het beste programma ontving de klant een geurhanger in de kleuren van de club die ze een warm hart toedragen. Van iedere geurhanger ging €2,50 naar de desbetreffende club.”

Succes

Dat het zo’n enorm succes zou worden had Samir niet verwacht. “Je weet bij dit soort acties nooit van te voren hoe het gaat lopen. Iedere club kreeg vijfhonderd geurshirts die wij konden uitdelen. Uiteindelijk werden alle hangers van DVS’33 Ermelo uitgegeven, dat stond gelijk aan €1250,-. De geurshirts die we na de actieperiode nog over hadden van de andere clubs hebben we naast het geldbedrag gedoneerd aan de desbetreffende voetbalclub”, zegt hij.

De ondernemer kwam op het idee voor de actie omdat hij bij een aantal van zijn klanten een voetbalvaantje van de lokale voetbalclub zag hangen in hun auto. “De lokale supermarkt heeft een aantal jaren terug ook een spaaractie met de lokale voetbalclubs georganiseerd. We vonden dat een leuk idee,  zodoende bedachten we iets om weg te geven bij onze beste wasprogramma. We hebben een aantal vaste wasklanten gehad die ze van alle clubs hebben gespaard. Het doet een beetje denken aan een voetbalvaantje, maar deze laat de auto lekker fris ruiken.”

Of de actie een vervolg krijgt weet de carwasheigenaar nog niet, wel is hem al gevraagd of hij open staat om in de toekomst samen met een andere sportvereniging een actie op te tuigen. “We hebben nog geen concrete ideeën maar staan altijd open voor leuke samenwerkingen.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.