Perfect carwash weer op komst

Na een aantal dagen van mooi weer zet deze trend zich met onderbreking van een enkel buitje aankomende week voort. Perfect weer dus voor carwashes. Een zonnetje wordt afgewisseld met een klein beetje regen en laat daar nou net wat Saharazand bij zitten. Afgelopen weekend was het al op veel auto’s te zien en ook dinsdag is er volgens Weerplaza kans op een zanderig buitje. 

De komende dagen ontstaat in Spanje, Portugal en Noordwest Afrika een actieve depressie. Op maandag en dinsdag zorgt dat voor een forse zuidelijke wind in Marokko en Algerije. Door de wind komt er veel stof in de atmosfeer en dankzij de zuidelijke stroming die door de blokkade in stand wordt gehouden, kunnen deze deeltjes in grote hoeveelheden richting het westen en noordwesten van Europa worden getransporteerd. 

Dinsdag 

De grootste kans op vieze auto’s is op dinsdag. Volgens de voorspellingen van Weerplaza trekt er dan een storing vlak langs of net over Nederland. Er is een mix van wolken, zon en wat regen. De grootste regenkansen zijn voor Zuid-Nederland en in het noorden schijnt de zon wat meer. Woensdag belooft een mooie droge dag te worden met temperaturen tot lokaal 18 graden. De rest van de week blijft mooi, ideaal om de wasstraat te bezoeken en weer met een schone auto op pad te gaan. 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.