MacCarwash breidt uit naar Ede: ‘We gaan voor nog meer’

Het Amersfoortse MacCarwash breidt uit richting het Oosten. ’S Mart Carwash in Ede gaat voortaan verder als MacCarwash Ede. Aankomende tijd wordt het pand omgekleurd naar de uitstraling van het moederbedrijf. ‘We gaan ervoor zorgen dat we op deze locatie straks nog sneller en nog meer auto’s kunnen wassen, de potentie is er zeker’, zegt eigenaar Arie Mauritz. Volgens hem blijft het niet bij vier locaties. ‘We gaan voor nog meer. Ik ben inmiddels al met nog een locatie bezig’, zegt hij.

Vijf jaar geleden begonnen vorige eigenaren Brigitte en Martin Stork met ’S Mart Carwash in Ede. ‘Het is een mooi bedrijf dat goed binnen MacCarwash past. Door deze overname kunnen we verder groeien in een regio met veel potentie. Aankomende tijd gaan we de wasstraat aanpassen zodat we nog grotere aantallen kunnen wassen. Op onze drie locaties in Amersfoort doen we niet aan voorwas, in Ede gebeurt dat nog wel.’ 

Overnames

Dat er nog meer locaties op de planning staan is volgens de ondernemer niet zo gek. ‘Ik heb nog nooit zelf een wasstraat gebouwd. Ik ben een soort mini Torcqx, ik neem vooralsnog alleen goede waslocaties over en maak ze eigen’, zegt hij lachend. Toch heeft hij geen streefgetal als het gaat om het aantal MacCarwash locaties. ‘Ik wil ook weer niet te groot worden, dat je met een groot managementteam moet gaan werken. Het moet simpel blijven. Ik hanteer ook een voorwaarde. Ik wil niet meer dan een half uur naar een locatie rijden. 

Ondernemer Arie Mauritz heeft naast de drie wasstraten die hij eerder al overnam in Amersfoort een bedrijf dat veiligheidssystemen installeert. ‘Een leerkracht vertelde me ooit dat je gestructureerd en met een achteraf kloppende begroting goed winst kan maken met productie. Kijk naar Heineken, Nivea en Apple. Bij autowassen is de wassing het product de auto de verpakking en het water transportmiddel van vuil. Aankomende tijd gaan we verder met het optimaliseren van Ede, het aanpakken van de marketing zodat mensen met een waspas ook deze kant opkomen. Daarna is het tijd voor de volgende locatie’, besluit hij. 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.