Halloween carwash Shell De Wetering trekt 350 bezoekers

halloween carwash

Het Halloween evenement van Shell De Wetering heeft 350 mensen naar de wasstraat in Utrecht getrokken. Er kwamen zoveel mensen op het evenement af dat er al gauw een file van meer dan een kilometer aan weerszijde van de wasstraat ontstond. “Op een gegeven moment stond het ondanks onze verkeersregelaars zo vast dat het de aandacht van de politie trok”, zegt carwashmanager Dennis Kok.

Dat de wasstraat het toneel zou zijn van een groot evenement bleef ook bij de media niet onopgemerkt. “We hebben best een groot bereik via onze Facebook. Sommige posts worden door meer dan 10.000 mensen bekeken ik denk dat daar ook wat journalisten tussen hebben gezeten”, zegt Dennis trots. Het Algemeen Dagblad maakte onderstaande video. Daarnaast was er ook een lokale krant die mensen interviewde voor een artikel.

Handhaving

Doordat het verkeer richting Shell De Wetering uiteindelijk op verschillende punten vast stond, kreeg het bedrijf een bezoekje van zowel de politie als van enkele handhavers. “De BOA’s waren er niet gerust op dat het evenement voldoende coronaproof was. Daarop hebben we ze alles uitgelegd en laten zien. Iedereen had vooraf een kaartje gekocht en alle ramen van de auto’s bleven dicht. Er was dus geen mogelijkheid op besmetting. Toen ze dat helder voor ogen hadden dropen ze af. Uiteindelijk kwam ook de politie. Dat ging vooral om het verkeer. Onze verkeersregelaars hebben iedereen toen over de middenberm gedirigeerd zodat het normale verkeer gewoon kon doorstromen.”

“De reacties van de bezoekers waren louter positief. In ongeveer drie uur hebben we 350 auto’s gewassen. Het was echt bizar, je merkt dat het animo ieder jaar groter wordt. Wij hebben ook ieder jaar een budget voor evenementen als dit, daarnaast bewaren we natuurlijk spullen. Daardoor wordt het ieder jaar een stukje beter en professioneler. Dit jaar hadden we 18 medewerkers die verkleed mensen de stuipen op het lijf jaagden”, zegt de carwashmanager. Volgend jaar keert het evenement terug, nog groter en professioneler dan afgelopen weekend.