Groot Amerikaans project mijlpaal voor Brushcom

Brushcom

Nederlandse borstelfabrikant Brushcom heeft vorige maand een mooie mijlpaal behaald. Het bedrijf voorzag voor het eerst een volledige wasstraat van borstelmaterialen, in het verleden ging het enkel om specifieke producten. H2Go express carwash in Los Angeles werd volledig van de Brushcom producten voorzien.

Volgens eigenaar Roel Muskens is het voor het eerst in de vijf jaar dat ze actief zijn in Amerika dat ze een hele wasstraat daar volledig met borstelproducten uitrusten. “We werken met veel carwashfabrikanten samen om onder private label van bijvoorbeeld Peco en Tommy’s onze producten te plaatsen, op deze manier is het echter voor het eerst. Hoewel het in Europa de standaard is, markeert dit voor ons dus echt een mijlpaal.”

Export

Toen Roel in 2015 op een beurs in Amsterdam voor het eerst in contact kwam met Amerikaanse fabrikanten werden gelijk de eerste deals gesloten. “Dat het een grote markt zou kunnen worden besefte we ons toen al. Inmiddels staat Amerika op één als het gaat om het exporteren van producten. Zelfs Duitsland, daarvoor de grootste afzetmarkt is ingehaald “, zegt de eigenaar. Volgens hem blijven slechts 20 procent van de borstels in Nederland, de overige 80 procent gaat naar het buitenland.

In Amerika wordt enkel met distributeurs gewerkt. “We zijn momenteel bezig om dat distributeurs netwerk daar uit te breiden om ook de aftermarket in de VS te voorzien van borstelmateriaal”, legt hij uit. Volgens hem is met het project in Los Angeles in samenwerking met distribiteur QC Pacific een mooie stap gezet om Brushcom in Amerika verder op de kaart te zetten.

H2Go Express

Wat het project bij H2Go Express carwash zo speciaal maakt is dat het de eerste keer is dat de Hybrid+ dakborstel in Amerika wordt geplaatst. Deze borstel bestaat uit een combinatie van het door Brushcom ontwikkelde Hybrid textiel en Starfoam segmenten die volgens het bedrijf zorgen voor de perfecte wassing met een ongekende levensduur. Naast de dakborstel werden de zijborstels geplaats en werden er speciale borstels ontwikkeld voor de Motor City Wash Works Dry ‘n Shine installatie.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.