Geen extra maatregelen voor wasbedrijven

Carwashes kunnen gewoon de normale openingstijden blijven hanteren. Ze hoeven deze niet aan te passen vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Voorzitter van Bovag Wasbedrijven Mark de Graaf heeft dat zaterdag bevestigd gekregen door het Ministerie van Economische Zaken. Zoals bij eerdere maatregelen vallen carwashes nog altijd onder het kopje essentiële dienstverlening.

Volgens Mark kreeg de Bovag na de persconferentie aardig wat vragen van ongeruste ondernemers. “Gelukkig zijn er dus geen aanpassingen nodig en daar ben ik als voorzitter en ondernemer natuurlijk blij mee. Ik hoop overigens wel dat iedereen zijn gezond verstand blijft gebruiken en de overige maatregelen wel blijft hanteren.”

Basismaatregelen

Bij Bob Autowas wordt aan klanten gevraagd om zowel binnen als buiten op het terrein van de wasstraat een mondkapje te dragen en op de anderhalve meter afstand te letten. “Het is goed om klanten wel op die basisregels te blijven attenderen om dat ze niet voor iedereen even duidelijk zijn. Wij doen dat doormiddel van borden op het terrein. Binnen op het stofzuigplein is het sowieso verplicht om een mondkapje te dragen dus als mensen het niet doen, vragen we ze het wel te doen. Dat er verder geen aanpassingen nodig zijn is een mooie opsteker voor ons als branche natuurlijk”, besluit hij.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.