Fox Autowas wordt eerste wasstraat van Hulst

Er wordt hard gewerkt aan Fox Autowas bij het Stationsplein in Hulst. Als alles goed loopt, opent medio april volgend jaar een waspaleis met een kettingstraat van 43 meter. “Eigenlijk onstond het idee door het gemis van een complete waslocatie waar de auto, de klant en service verlenen centraal staan”, zegt ondernemer Marco Henderickx (48).

Momenteel werkt Marco nog in een plaatselijke strandtent. Door corona kwam zijn wasstraat idee echter in een stroomversnelling. “Mijn vrouw komt uit de regio Tubbergen. Vijf jaar geleden maakten we daar kennis met Hennie Schröder van Schröder Carwash. Ik raakte geïnspireerd door zijn wasstraat en dacht toen eigenlijk al, zoiets zouden we in Hulst ook moeten hebben. Echter is het plan dus een flinke tijd in de ijskast beland door het hebben van een jong gezin en mijn werk in de horeca.”

Hulst

In Hulst zitten volgens de ondernemer enkel wasboxen en roll-overs. “Ik vond het geen bevredigend resultaat opleveren. Bij wasboxen moet je al het werk zelf doen en is het makkelijk om toch een plek over te slaan. Bij de roll-overs hier in de buurt moest ik buiten wachten en stond je vaak in de rij. Tijd voor een eigen wasstraat dacht ik dus, aangemoedigd door Hennie. Ik dacht als hij het daar kan dan moet ik het hier ook kunnen. Tubbergen is qua inwoners aantal wel te vergelijken met Hulst.”

Samen met Bureau Starline deed hij onderzoek naar de markt in Hulst. De markt bleek groot genoeg voor een wasstraat. Na wat leveranciers gesproken te hebben, koos hij uiteindelijk voor een machine van Holz. “We hebben een mooie locatie gevonden. Op het terrein waar we zitten, zijn vier supermarkten, een winkelcentrum en een bouwmarkt. Er komen zo’n 2,5 miljoen bezoekers per jaar die straks allemaal langs onze wasstraat rijden. De potentie is er dus zeker. Het perceel is zo’n 2100 vierkante meter en de washal wordt 50 meter met een kettingbaan van 43 meter lang. We krijgen 16 stofzuigplaatsen waarvan een deel overkapt is.”

Vos

Een naam voor de wasstraat was snel gekozen. “We zijn voor Fox Autowas gegaan omdat ik wat zocht dat lekker bekt. Ik ga even de auto wassen bij Fox, dat klinkt toch goed? Verder heeft de vos lokaal een speciale betekenis. In Hulst vind je op meerder plaatsen standbeelden van een vos en verwijzingen naar het dier. Dat komt door het middeleeuwse verhaal Van den vos Reynaerde, over een sluwe vos. Dat verhaal komt uit Hulst. Wij vonden het dus niet alleen een mooie naam, maar ook een mooi eerbetoon aan de stad.”

Gastvrijheid

De kernwoorden van Fox Autowas zijn volgens Marco service, kwaliteit en snelheid. De gastvrijheid wil hij meenemen vanuit de horeca. “Het omgaan met mensen is heel belangrijk. Het gastheerschap uit de horeca wil ik graag overbrengen op de mensen die hun auto komen wassen. We willen een express concept hanteren waardoor we onze aandacht op de klant kunnen richten. Qua snelheid kunnen we ongeveer één auto per minuut op de ketting zetten. Dat is veel sneller dan een roll-over natuurlijk. Je ziet nu wel eens rijen staan bij sommige tankstations om te wassen, dat is straks met onze wasstraat dus verleden tijd.”

 • f de schepper
  20 april 2022 at 10:18

  prijs gewonnen met krassen,maar krijg hem niet verzilverd met de code
  waspas,kom niet ingelogd met de meegeleverde code.
  dit boezemt geen goed gevoel!
  als ik de weg neem om de auto te laten wassen is er verder geen ontsnappingsroute meer,ik laat de auto niet graag op de drukke doorgaansweg staan.
  hebben jullie ook een telefoonnummer?

  Reply

Leave Your Comment

Your email address will not be published.