DICO Carwash kijkt vooruit

Het is qua investeringen wat rustiger op de Nederlandse carwashmarkt. Door gestegen kosten in de aannemerij, financieringen en schaarste aan energie staan er minder nieuwbouwprojecten op de planning. Volgens Theo Heikamp, eigenaar van DICO Carwash hebben meerdere leveranciers er mee te maken.

‘Doordat er minder werkaanbod was en de nimmer aflatende ambitie van Jeroen Visser, voorheen m’n compagnon heeft hij besloten om een interim klus aan te nemen bij Vissers Energy in Horst. Na die klus werd hij benaderd om te kijken of hij niet verder wilde met die partij om het carwashgedeelte van deze oliemaatschappij verder te professionaliseren en daar heeft hij uiteindelijk voor gekozen. Erg jammer natuurlijk want we hebben immers 17 jaar met elkaar samengewerkt. Vooralsnog scheiden onze wegen dus, maar ik sluit niet uit dat het voor altijd is’, zegt hij met een knipoog.

De job van Jeroen bij Vissers Energy brengt tevens andere voordelen mee voor DICO Carwash. ‘Jeroen en ik spreken elkaar nog steeds heel vaak en Jeroen weet natuurlijk dat we geweldige machines hebben. Daarom leveren we binnenkort een nieuwe wasstraat bij een van de tankstations van Vissers Energy. Ze willen zich in de toekomst meer op het autowassen gaan richten en Jeroen gaat dat verder op poten zetten. Ook al hebben ze voornamelijk roll-overs en wasboxen, er ligt natuurlijk een mooie samenwerking in het verschiet.’

Nieuwe projecten

Ondanks de luwte in de branche kijkt Theo vol vertrouwen naar de rest van het jaar en het volgende jaar. ‘We zijn er klaar voor om weer mooie wasstraten te plaatsen. Concreet hebben we een paar nieuwe projecten op de planning, maar we hebben ook nog een goede positie om nog meer projecten binnen te halen. Een aantal nieuwe ondernemers zit al in het vergunningentraject. Wel denk ik dat we aankomende jaren steeds meer wat kleinere wasstraten gaan zien, de plekken voor echt grote wasstraatprojecten worden schaarser denk ik. Daarnaast zijn er volop aanvragen uit andere landen. Nederland als carwashland heeft een hoog aanzien. De ervaring die wij hebben opgebouwd, kunnen wij elders heel goed laten gebruiken. Aankomende tijd ga ik alleen aan de slag. Dat zal flink aanpoten worden, maar zoals het nu georganiseerd is, is dat goed te doen. Met een goed netwerk van vaste leveranciers en een goede servicepartner -Carwash Service Versteeg- blijven wij onze relaties in raad en daad bijstaan.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.