Carwashes halen 20.000 euro op voor Ambulance Wens

De 102 deelnemende autowas- en poetsbedrijven die meededen aan de BOVAG Nationale Autowasdag hebben 20.000 euro ingezameld voor de Stichting Ambulance Wens. Op 1 juli wasten en poetsten autowas- en poetsbedrijven zoveel mogelijk auto’s, waarbij een euro per wasbeurt werd gedoneerd aan het goede doel. ‘Door het slechte weer valt de opbrengst wat lager uit dan vorige editie’, zegt Branchemanager Erik Stern. Hij reikte op 15 juli namens Bovag de cheque uit aan directeur Kees Veldboer van Stichting Ambulance Wens.

Het weer gooide flink roet in het eten deze editie. ‘Vorig jaar hadden we prachtig wasweer, daardoor was de opbrengst ook een stuk hoger.  Dit jaar was het weer extreem slecht het was de slechtste dag van die maand zo ongeveer en het stond de hele dag te regenen. De echte opbrengst was eigenlijk zelfs nog een stuk lager, maar een aantal ondernemers heeft het opgehaalde bedrag op eigen initiatief verhoogd. Het is mooi om te zien dat de ondernemers zich zo hard hebben ingezet’, zegt Erik.

Ambulance wens 

Stichting Ambulance Wens Nederland vervult dagelijks de laatste wensen van immobiele, terminale patiënten, gratis en met behulp van medisch geschoolde vrijwilligers en speciaal ontworpen ambulances. ‘Met het gedoneerde geld kunnen tal van ritten worden voorzien. Ze waren onwijs blij met de cheque. We proberen elk jaar een doel te kiezen dat iets minder bekend is. Veel grote goede doelen en stichtingen krijgen steun van de overheid. Door wat kleinere doelen te ondersteunen weten we zeker dat het geld en ook de bijkomende aandacht echt goed terecht komen’, zegt Erik. Aankomend jaar wordt weer een nieuw goed doel gekozen voor de Nationale Autowasdag. 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.