‘De schade aan de wasstraat werd snel vergoed’

Afgelopen week haalde een 80-jarige Duitse man het nieuws doordat hij voor meer dan driehonderdduizend euro schade veroorzaakte aan een carwash in het Duitse Lindau. De man drukte zijn gaspedaal in en drukte daardoor drie dure auto’s door de dertig meter lange wasstraat. “Wij hebben het twee jaar geleden ook eens gehad. Een oudere man gaf gas bij ons aan het begin van de wasstraat en veroorzaakte aardig wat schade. Dit werd gelukkig snel vergoed”, zegt ondernemer Marien Verhaaf van Carwash Druten. 

De Duitse brokkenpiloot veroorzaakte zoveel schade doordat hij behalve de wasstraat ook meerder dure auto’s raakte. Duitse media meldden dat wonder boven wonder niemand zwaargewond raakte. De laatst geraakte bestuurder kreeg door het ongeval echter wel een whiplash. “Wij hadden datzelfde geluk, ook bij ons raakte gelukkig geen medewerkers gewond. De veroorzaker zelf kwam ook met de schrik vrij.”

Oplossing

Volgens Marien gaat het verkeerd als de bestuurder zijn auto in drive in plaats van in neutraal zet en zijn voet van de rem haalt. “Hij schoot van de kettingbaan tegen ons inrijportaal aan waardoor de rechterpoot van het portaal in de kreukels lag. De schade had veel groter kunnen zijn, maar bleef gelukkig beperkt. We konden gewoon door blijven draaien met de machine, maar moesten het portaal wel vernieuwen. Dat duurde bijna vier weken”, zegt hij. Uiteindelijk kwam het schadebedrag op zo’n 5000 euro uit. 

Schade aan een wasstraat loopt al redelijk snel in de papier. Gelukkig voor Marien werd alles relatief snel opgelost door de verzekering. “De bestuurder probeerde er in eerste instantie nog onderuit te komen, maar uiteindelijk werd het netjes opgelost. Hij wast nog steeds regelmatig zijn auto bij ons.” Het portaal kon volgens Marien snel besteld worden en zijn eigen verzekering betaalde snel uit. “Zij schoten het bedrag voor aan ons en verhaalde het vervolgens op de verzekering van de tegenpartij. Delta Lloyd heeft dat heel erg netjes gedaan.”

Geluk

Twee jaar na het incident vindt toevallig afgelopen week weer bijna een ongeluk in de wasstraat plaats. “Een mevrouw drukte in de wasstraat op de rem en kwam daardoor dwars in de wasstraat terecht. Gelukkig toeterde ze en konden we op tijd op de noodstop drukken. Als we een fractie van een seconde later hadden gereageerd dan was de schade wel groter geweest dan bij het eerdere ongeluk. De auto stond uiteindelijk een centimeter van ons borstelportaal stil. Zo zie je maar dat het belangrijk is om altijd scherp te blijven.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.