Achter de schermen: We Wash bijna klaar

Het gaat rap achter de schermen van een van de grootste wasstraten van Europa. Afgelopen week werd de bebording rondom de nieuwe wasstraat geplaatst. Ondernemer Fred Komen is daarmee bijna klaar om de eerste auto’s te wassen. “Eind juni hopen we operationeel te zijn”, zegt hij.

Volgens hem worden momenteel de laatste punten aangepakt. “De osmoseinstallatie en drogers moeten nog worden geïnstalleerd. Verder is de wasstraat zelf zo goed als klaar. Afgelopen week heeft Letter bv de borden rondom de wasstraat opgehangen. Alles werd ontworpen door Not just ideas”, zegt hij.

Grootste van Europa

Op het gebied van wasstraten heeft Fred volgens Jeroen Visser van DICO Nederland het beste van het beste. “Ik loop nu zo’n 25 jaar mee in de carwashbranche en durf met zekerheid te zeggen dat dit het grootste carwashproject van Europa is. Fred heeft namelijk gekozen voor een dubbele kettingwasstraat van zeventig meter.” 

De lengte maakt het voor de bouw en het installeren van de wasstraat volgens hem niet perse complexer. “Het is alleen meer werk. In totaal hebben we vijftien weken over het installeren van de wasstraat gedaan. Dit komt overigens ook omdat tussendoor de vloer is gecoat en we daardoor drie weken qua installatie stil kwamen te liggen. Het enige waar we momenteel nog op wachten is de nieuwste drooginstallatie. Fred besloot op het einde om toch de nieuwste generatie te plaatsen en daar zat vanwege de schaarste van RVS en motoren een iets langere levertijd op.” 

Snelle wasstraat

Op het plaatsen van de drooginstallatie na is We Wash in Almere klaar om auto’s te gaan wassen. “Ik verwacht dat we 21 juni gelijk aan de slag kunnen met het plaatsen van de drogers en niet veel later kunnen we de eerste proefwassingen gaan doen.” De wasstraat van Fred is zo lang geworden omdat hij grote volumes wil gaan wassen. “Om de hogere snelheid van de kettingbaan te compenseren heb je veel ruimte nodig in de wasstraat, daarnaast staan er meer borstels in dan bij een standaard wasstraat om zo ook meer contactmomenten te creëren. Deze wasstraat gaat een ongeëvenaard resultaat in de snelste tijd realiseren.”

In de ideale situatie zou We Wash zo’n 300 auto’s per uur kunnen wassen. “Ik verwacht echter dat we uit zullen komen op zo’n 240 per uur, wat natuurlijk nog steeds een enorm aantal is. Doordat Fred heeft gekozen voor de chemie van 4Carwash denk ik dat het eindresultaat iedereen zal doen verbluffen. Het speciale Blob product zorgt voor een enorm diepe glans op de auto.” 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.