Claro Carwash (Torqx) neemt Westland, Matz en XXL Carwash over

Claro Carwash, voorheen bekend als Torqx Capital Partners, blijft carwashlocaties overnemen. Het bedrijf kondigde afgelopen week aan XXL Carwash Muiden over te hebben genomen en maakte de overname van Matz Carwash ook bekend. Carwash Westland wordt binnenkort aan de groep toegevoegd en waarschijnlijk breidt het bedrijf dit jaar nog uit naar Duitsland. 

Martin Kniest vond in Claro de juiste partij om zijn Matz Carwash over te nemen. Door de overname kan Martin zich op andere zaken richten. Claro Carwash over de overname: ‘Bij Matz staat klantvriendelijkheid voorop daarbij kenmerken de locaties zich door een uitgebreide dienstverlening. Iedereen is er welkom, ook om te werken. Matz is een prachtig voorbeeld op het vlak van succesvol maatschappelijk ondernemen. Claro is trots de historie van Matz voort te mogen zetten.’

XXL Muiden

Afgelopen week werd de overname van XXL Muiden aangekondigd. Al sinds 1985 kan hier de auto gewassen worden en daarmee is de wasstraat één van de oudste kettingbaan locaties van Nederland. Inmiddels is er in de omgeving veel veranderd, zo zijn er twee grote nieuwbouwwijken in de buurt gerealiseerd. Bovendien wordt het Maxis terrein, het populaire winkelcentrum waar de wasstraat zich bevindt, sinds eind 2023 compleet gerenoveerd. Hoog tijd dus om ook de wasstraat weer eens grondig te moderniseren: een mooie uitdaging voor het team van Claro. 

De voormalige eigenaren van XXL Muiden, Martin en Onno Middeldorp, beschouwen de overname door Claro als de juiste volgende stap voor de wasstraat. ‘Door de verbouwingsplannen is er een natuurlijk moment voor ons ontstaan om het stokje door te geven. Dat doen we graag aan het team van Claro, waarmee we eerder een uitstekende ervaring hebben gehad tijdens de overname van onze locatie in Den Haag. We weten zeker dat zij met net zoveel energie en passie met XXL Muiden aan de slag zullen gaan, als wij dat de afgelopen 40 jaar hebben gedaan’, aldus Onno Middeldorp.

Hein Castelijns, algemeen directeur van Claro Carwash, is enthousiast over de overname en kijkt uit naar de geplande verbouwingen en de upgrade van XXL Muiden. Hij benadrukt het positieve vooruitzicht van een nieuwe en spannende fase, waarbij hij samen met het lokale team de wasstraat naar een hoger niveau wil tillen. Deze overname vormt een prachtige uitbreiding voor de Claro groep.

Claro Carwash

Claro Carwash is een groep carwashes die deel uitmaakt van het portfolio van Torqx Capital Partners. Het bedrijf exploiteert momenteel vijftien wasstraten in Nederland onder de merknamen Claro Carwash, Wasdas, Clean in 60 meters, iClean Carwash Naarden, XXL Carwash Muiden en Matz Carwash. Claro heeft de ambitie om de groep, in samenwerking met de carwashondernemers, verder uit te bouwen tot een kampioen in de Benelux.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.