Carwashes mogen ondanks harde lockdown toch open blijven

Carwashes mogen gewoon de normale openingstijden blijven hanteren. Ze hoeven geen aanpassingen buiten de standaard coronamaatregelen te doen en worden wederom gespaard bij de nieuwe harde lockdown. Voorzitter van Bovag Wasbedrijven Mark de Graaf heeft dat zojuist van het Ministerie van Economische Zaken bevestigd gekregen. Zoals bij eerdere maatregelen vallen carwashes nog altijd onder het kopje essentiële dienstverlening.

Volgens Mark kreeg de Bovag voor de persconferentie aardig wat vragen van ongeruste ondernemers. “Gelukkig zijn er dus geen aanpassingen nodig en daar ben ik als voorzitter en ondernemer natuurlijk blij mee. De basismaatregelen moeten wel gehanteerd blijven. Ik wil echt benadrukken dat ondernemers aan de mondkapjes denken voor het personeel, maar ook voor de medewerkers. In eerste instantie zag het er niet goed uit, maar uiteindelijk kregen we te horen dat carwashes onder de werkplaatsen vallen en daardoor open mogen blijven. Stofzuigpleinen en interieurbanen mogen ook openblijven. Wel moet de anderhalve meter gehanteerd worden ook voor het personeel. Ik denk dat we heel goed met de regels om moeten blijven gaan, want we hebben echt geluk als branche. De Bovag heeft heeft erg zijn best moeten doen.”

Basismaatregelen

“Het is goed om klanten wel op die basisregels te blijven attenderen zodat ze voor iedereen duidelijk zijn. Wij doen dat doormiddel van borden op het terrein. Binnen op het stofzuigplein is het sowieso verplicht om een mondkapje te dragen dus als mensen het niet doen, vragen we ze het wel te doen. Dat er verder geen aanpassingen nodig zijn, is mooi voor de branche”, besluit hij. Voor 14 januari wordt de volgende persconferentie verwacht.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.