Bovagleden wassen op Nationale Autowasdag voor stichting ALS

Tijdens de Nationale Autowasdag op zaterdag 29 juni 2024 zetten 111 BOVAG-autowasbedrijven door heel Nederland zich in voor Stichting ALS Nederland. Tijdens de speciale dag, traditiegetrouw in het weekend voor de start van de zomervakantie, kunnen consumenten hun auto laten wassen en tegelijkertijd een goed doel steunen.

ALS Nederland
De zenuw-/spierziekte ALS is een aandoening waarbij spieren één voor één uitvallen, inclusief de ademhalingsspieren. Gemiddeld overlijden mensen binnen drie tot vijf jaar na de eerste symptomen. In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 500 mensen de diagnose ALS. Helaas is er nog geen medicijn beschikbaar, en daarom is wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze ziekte van groot belang. Stichting ALS Nederland zet zich hiervoor in en financiert ook projecten die de kwaliteit van zorg en leven voor ALS-patiënten verbeteren.

Erik Stern, branchemanager Autowas- en Poetsbedrijven bij BOVAG, benadrukt het belang van de Nationale Autowasdag: ‘Door op zaterdag 29 juni je auto te laten wassen bij een van de deelnemende BOVAG Autowasbedrijven, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan medisch onderzoek, maar ook aan de ondersteuning van mensen met ALS en hun naasten. De volledige opbrengst van deze dag gaat naar Stichting ALS Nederland, dus iedere wasbeurt telt. En dan ga je ook nog met een blinkend schone auto huiswaarts.’

Cheque
Na afloop van de BOVAG Nationale Autowasdag vindt er een symbolische chequeoverhandiging plaats op 9 juli. Tijdens deze ceremonie wordt het totaalbedrag bekendgemaakt dat door de deelnemende autowasbedrijven bij elkaar is gewassen en gedoneerd aan Stichting ALS Nederland.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.