Claro Carwash breidt netwerk uit naar Duitsland en bouwt eerste wasstraat 

De drie grote wasstraten van Niagara Carwash in Duitsland zijn overgenomen door Claro Carwash (Torcqx Capital Partners). De locaties in Aken, Dinslaken en Neuss draaien vooralsnog onder de oude naam, het is onbekend of en wanneer het Claro Carwash logo op de voorgevel verschijnt. De investeerdersgroep heeft in Nederland verschillende grote wasstraten en ketens overgenomen en lijkt hetzelfde in Duitsland te willen doen. Het aanbod van wasstraten die in hun ogen geschikt zouden zijn voor overname is beperkt. Het bedrijf blijkt daarom achter de schermen zelf een wasstraat te gaan bouwen. 

De investeringspartij die de wasstraten onlangs omdoopte tot Claro Carwash staat erom bekend vooral wasstraten te willen overnemen die 80.000 wassingen of meer doen. Aangezien het aanbod van dergelijke partijen die ook nog open staan voor een overname opdroogt, is het de vraag of ze verder naar Duitsland of Belgie uitbreiden of zelf locaties gaan bouwen. Dat laatste lijkt nu het geval. De beursgenoteerde groep lijkt naast overnames nu ook zelf een wasstraat in de regio rondom Utrecht te gaan bouwen. 

Geen reactie 

Hein Castelijns directeur van Claro Carwash laat weten niet op bovenstaande nieuws te willen reageren. ‘We willen ons als bedrijf focussen op het verder bouwen van het bedrijf. Wanneer we meer willen communiceren dan melden we ons. Het is ons beleid om zo min mogelijk richting de media te communiceren’, zegt hij via de telefoon.  

Leave Your Comment

Your email address will not be published.