Bovag: Stofzuigpleinen beperkt openen

In de lijst met bedrijven die uitgezonderd zijn van sluiting tijdens de lockdown tot 19 januari 2021 staan ‘locaties voor onderhoud en reparatie van (motor)voertuigen’. Volgens BOVAG is autowassen onderhoud en dus kunnen de autowasbedrijven open blijven. BOVAG roept wel op om de capaciteit van stofzuigerpleinen te beperken.

Autowassen gebeurt in een kettingstraat of roll-over waar de bestuurder in het voertuig blijft zitten. Bij sommige roll-overs moet er naast de installatie gewacht worden en in wasboxen staat men in een vrijwel afgesloten ruimte zelf de auto te wassen. In beide gevallen kan dat corona-proof, op anderhalve meter buiten. BOVAG adviseert om de capaciteit van de stofzuigerpleinen te beperken. Zet bijvoorbeeld een pilon bij elke tweede plek, om zo de afstand tussen mensen te waarborgen. Sowieso is maar één persoon per stofzuigplek toegestaan volgens het brancheprotocol.

Contactloos betalen

Voor poetsbedrijven geldt in feite hetzelfde als voor onderhoud en reparatie bij autobedrijven, dus ook die activiteiten kunnen wat BOVAG betreft gewoon doorgaan. Betaling dient met PIN of contactloos te gebeuren en de betaalautomaat moet regelmatig ontsmet worden, zoals ook al eerder werd gecommuniceerd in het branchebrede coronaprotocol, dat nu geactualiseerd wordt. 

Leave Your Comment

Your email address will not be published.