WinterWasWeken verplaatst naar februari

De BOVAG WinterWasWeken gaan in verband met de aanscherpte coronamaatregelen niet van start op 1 januari 2021. Het voornemen is momenteel om de actie een aantal weken op te schuiven en op 1 februari te starten. Dit is echter afhankelijk van de uitkomsten van de persconferentie op 12 januari. Als blijkt dat Nederland weer van het slot gaat, dan begint de actie op 1 februari en worden deelnemende autowas- en poetsbedrijven hier verder over geïnformeerd. 

Deelnemers aan de WinterWasWeken hebben een mail ontvangen over het uitstellen van de actie. Posters en kanskaarten kunnen vernietigd worden. Algemeen directeur van Bovag, Peter Niesink roept verder in onderstaande vlog op om de marketing sober te houden.

Sobere marketing

Volgens woordvoerder Tom Huyskens is het nodig dat de marketing sober blijft omdat het niet de bedoeling is dat hordes mensen zich gaan verplaatsen. “Het devies van de overheid is thuisblijven. Wij worden allemaal geacht te handelen in de geest daarvan. Het is dus niet gepast om grote marketingacties op touw te zetten die mensen naar je carwashlocatie lokken. We hopen echt dat mensen niet de randen gaan opzoeken van wat kan want we mogen blij zijn dat we überhaupt kunnen blijven wassen. In België moesten de wasstraten tijdens de lockdown dicht.”