Bob Autowas past bedrijfsactiviteiten aan: ‘Stofzuigpleinen moeten dicht’

Bob Autowas, met 18 wasstraten het grootste wasbedrijf van Nederland, past de bedrijfsactiviteiten na het aankondigen van de lockdown voorlopig aan. “We willen natuurlijk wel uitstralen dat we op een verantwoorde manier bezig zijn en dat we alles doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In overleg met het ministerie is daarom besloten dat binnenreinigen niet meer mag”, zegt eigenaar Mark de Graaf.

Na de persconferentie kondigde Mark gelijk aan enkele wijzigingen in zijn bedrijf door te voeren. “Ik was eigenlijk al de hele dag in gesprek met collega’s uit de carwashbranche. Iedereen was een beetje zoekende naar hoe ze het gingen aanpakken mocht het kabinet besluiten dat de wasstraten ondanks de lockdown wel open mogen blijven. Ik heb ook nog overlegd met Richard Enning, eigenaar van Mr Wash in Duitsland omdat bij hun al eerder een lockdown was ingegaan.”

Sluiting binnenreiniging

De uitkomst van de besprekingen met collega’s was onder andere dat de binnenreiniging van voertuigen niet gebeurd. “Richard heeft ervoor gekozen om alles te laten zoals het was. Hij deed dat wel met een goede motivatie want hij gaf aan dat het juist door corona belangrijk is om de auto ook goed van binnen te reinigen. Ik denk dat hij daar zeker een punt heeft maar hier in Nederland is in overleg met het ministerie besloten dat stofzuigpleinen en interieurbanen dicht moeten blijven, er mag alleen gewassen worden” , zegt Mark.

Bovag bevestigd het verhaal van Mark en roept op om niet de randen van de regels op te gaan zoeken. “We raden zowel het binnen- als buitenreinigen af. We vallen terug op de regels die in maart zijn ingevoerd. We roepen mensen ook op zoveel mogelijk contactloos te betalen zodat het contact tussen mensen echt minimaal is. We geven liever het goede voorbeeld dan dat er straks iemand opstaat die ervoor zorgt dat wasstraten alsnog moeten sluiten omdat een paar ondernemers zich niet aan de regels houden”, zegt woordvoerder Tom Huyskens van Bovag.

Sluiting wasboxen 

Tijdens een eerdere lockdown ervaarde het personeel van Mark een probleem met de wasboxen. “Wat we zagen is dat mensen er echt een uitje van maakten. Dat ze met een volle auto met vier mensen een auto kwamen poetsen in onze wasboxen. In de praktijk gebruikte mensen het ook om met elkaar lekker een bak koffie te drinken en bij te praten, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarnaast bleek het erg lastig voor de medewerkers om dan de anderhalve meter en andere coronamaatregelen te handhaven dus vandaar dat we er voor hebben gekozen om de wasboxen tijdelijk te sluiten.”

Naast de wasboxen is ook de Bob Autospa, een service waarbij de auto gepoetst wordt, gesloten. “We zien dat zelf niet als essentieel dus vandaar dat we gekozen hebben om deze service tijdelijk stop te zetten. Na de lockdown kunnen mensen hun auto weer bij ons laten poetsen.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.